fbpx

Recept voor healthy crispy Christmas cookies

Zelf  gezonde en verantwoorde koekjes maken is hartstikke leuk, maar de standaard koekrecepten bestaan vaak uit meel, boter en veel suiker. Dit is een simpel recept voor lekkere koekjes zonder suiker toe te voegen!

Voor het beslag heb je havermout, banaan, koekkruiden en gebroken lijnzaad nodig en om de kerstkoekjes te versieren een klein beetje pure chocolade (85%) en geraspte kokos. Het resultaat is erg lekker en het ziet er feestelijk uit, perfect voor een healthy christmas!

Met het beslag kun je ongeveer 10 kerstkoekjes maken. De sterren maak je met een stervormpje (te koop bij de Xenos), maar dit gaat iets anders dan met normaal beslag, omdat het een nogal plakkerig beslag is.

Dit heb je nodig

  • Banaan – 1 rijpe
  • Havermout – 50 gram
  • Gebroken lijnzaad – 1 eetlepel
  • Koekkruiden – 1 theelepel
  • Pure chocolade 85% – 15 gram
  • Geraspte kokos – 1 eetlepel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de banaan met een vork of vermaal met een staafmixer.
  3. Schep de havermout, lijnzaad en koekkruiden er doorheen en mix goed tot een plakkerig deeg.
  4. Voor de sterren: bedek een bakplaat met bakpapier, leg het beslag in de linkerbovenhoek van je bakplaat en strijk het beslag met de achterkant van een lepel uit tot maximaal een halve centimeter dik.
  5. Druk met een stervorm een ster in het beslag en duw met een bot mes het beslag eromheen voorzichtig weg, zodat je ster vrij ligt. Herhaal dit tot je eerste laag deeg op is.
  6. Herhaal dit nu nog drie keer in de andere drie hoeken van je bakplaat.
  7. Je hebt nu nog een klein beetje beslag over, maak er rondjes van: schep het deeg op de bakplaat, druk plat met de achterkant van je lepel en maak er een rondje van.
  8. Smelt de pure chocolade in een steelpan op het vuur.
  9. Haal de achterkant van een theelepel door de gesmolten chocolade en treek streepjes chocolade over de sterren.
  10. Strooi nu de geraspte kokos over de kerstkoekjes.
  11. Plaats de kerstkoekjes ongeveer 20 minuten in de oven.


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF