fbpx

Recept voor een gezonde variant op de vlaflip: de breakfastflip!

Luuk is één van de toppers die afgelopen jaar in WENDY’s Elftal zat. Naast DISQEN en voor de klas staan als meester, is voeding ook voor hem erg belangrijk. Maar de smaakpupillen willen natuurlijk ook wat. Daarom bedacht Luuk een toetje als ontbijt. Lekker en makkelijk. Dat is toch eens lekker de dag beginnen.

View this post on Instagram

WENDY’S ELFTAL? Yes, het is gelukt; we liepen de @bridgetobridge2018 vandaag in Arnhem. Ik liep de 10 km in 51:11 min.? Een jaar geleden had ik nog geen 1 km kunnen lopen, zat ik onder de medicatie, werkte ik 4 uur per week en stond alles wat met sporten te maken had stil. Thanks @wendyvandijk3 voor deze prachtige kans. Een ding is zeker; ik heb er een nieuwe hobby bij en fantastische mensen ontmoet!??‍♂️ – – – – #foodblogger #luukskitchen #challenge #motivation #disqtraining #fitdutchies #team #teamspirit #run #running #blogger #influencer #wendyonlinenl #personaltrainer #personalbodyplan #sport #sporty #balance #befit #fitfood #fit #fitspiration #teamwork #instadaily #staystrong #muscles #abs #workout

A post shared by Luukskitchen (@luukskitchen) on

Ja, je leest het goed; een vlaflip maar dan nét even anders en vooral veel gezonder. Geen vla, maar kwark in laagjes opgebouwd met granola, (volle) kwark en vers fruit.

Aan de slag:

‘Een voedzaam ontbijt dat ook nog eens snel klaar is. De granola die ik gebruik voor dit recept staat al langer op mijn blog. Een ontbijt mag ook vooral lekker zijn en daar zorgt de pure chocorasp dan ook zeker voor.’

De ingrediënten:

  • 1 bak (volle) kwark
  • 4 el granola
  • 1 el cacaonibs
  • 1 bakje frambozen
  • 25 gr pure chocolade

Bereidingswijze:

Voeg 3 eetlepels kwark toe in een glazen potje en doe hier 1 eetlepel granola over. Hierover gaan weer 2 eetlepels kwark.

Voeg vers zomerfruit toe, zoals frambozen, en top af met chocorasp.

Variaties en meer:

  • Dol op de smaak van kokos? Voeg vooraf 2 eetlepels kokosrasp toe aan de kwark.
  • Voor de zoetekauw: voeg 1 theelepel honing toe per glazen potje.
  • Varieer met de topping: verse mango en kiwi is ook erg lekker.

Eet smakeluuk!

kwark, chocorasp, fruit, luuk

 

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd naar andere heerlijke recepten van Luuk? Volg hem dan ook op via zijn eigen Instagram.

(Visited 119 times, 1 visits today)


MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief