Recept: Vegan plaattaart met rucola

Yes, wij houden van plaattaarten! Deze is ook nog eens supergezond door alle groenten en doordat de bodem is gemaakt van volkoren speltbloem. De finishing touch van Lima Tamari Vinaigrette geeft de plaattaart nóg meer smaak. Mogen we alsjeblieft nog een stuk of is hij al op?

Zo maak je dit recept:

Glutenvrij – lactosevrij – vegan

Ingrediënten voor 2 personen

  • 225g volkoren speltbloem
  • 0.5 tl zout
  • 60ml olijfolie
  • 60ml water
  • 70g tomatenpuree
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 2 tomaten
  • 1/3 courgette
  • 1 hand rucola
  • 2 el Tamari Vinaigrette Provençaals
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem met het zout en giet de olijfolie en het water samen. Giet nu het olijfoliemengsel bij het bloemmengsel terwijl je er met een vork door roert. Maak een samenhangend deeg.
  2. Stort het deeg uit op je werkblad en kneed stevig door. Maak een bol van het deeg en leg minstens 1u in de koelkast.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  4. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een langwerpige bodem van ongeveer 0.5cm dik. Leg het op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrijk het deeg met tomatenpuree.
  5. Snijd de courgette en tomaten in plakken en beleg de taart ermee. Kruid af met peper, zout en Provençaalse kruiden. TIP: als je de courgette graag een extra kleurtje geeft kan je de schijfjes op voorhand bakken in wat olijfolie in de pan.
  6. Bak in de oven gedurende 20min. Haal de plaattaart uit de oven, bestrooi ze met rucola en druppel de Lima Tamari Vinaigrette Provençale erover. Snijd aan en geniet!

Wat maakt ons gelukkig en gezond?

Die vraag blijft een fascinerende zoektocht en voor ieder is het antwoord anders. Ook de Belg Pierre Gevaert gaat 65 jaar geleden op zoek naar antwoorden. Hij laat zich inspireren door de Japanner Georges Ohsawa, grondlegger van de macrobiotiek. Georges gelooft in de filosofie van Yin en Yang en haar basisprincipe: de harmonie tussen elementen die elkaars tegenpolen zijn maar elkaar tegelijk ook aanvullen. Geïnspireerd door de ideeën van Georges, besluit Pierre in 1957 om gezonde Japanse producten op de Europese markt te brengen. Zo wordt het merk Lima geboren, genoemd naar de vrouw van Georges, een levenslustige en vastberaden dame die maar liefst honderd jaar oud wordt. Honderd jaar en levenslustig, wij gaan ervoor!

De Lima Tamari Vinaigrettes zijn Lima’s nieuwste smaakmakers voor de plantaardige keuken: een vinaigrettelijn met een originele, Japanse twist van Tamari. Zoals alle Lima producten zijn de vinaigrettes biologisch, 100% plantaardig en zonder additieven of conserveermiddelen.

Op de website van Lima vind je nog meer heerlijke recepten.