fbpx

Recept van Miljuschka: Amandel-stoofperen cakejes

Het kost ieder jaar weer veel tijd. Het bedenken van gerechtjes voor tijdens het kerstdiner. Een voorgerecht, hoofdgerecht, tussengerecht en dessert. We kunnen wel dagen inspiratie opdoen en uiteindelijk nog de keuze niet maken. Om je dit jaar een handje te helpen deelt Miljuschka Witzenhausen in de nieuwe WENDY een aantal heerlijke receptjes. In deze blog delen we het Amandel-stoofperen cakejes recept.

Gebak/dessert (8 stuks)

Bereidingstijd: 15 minuten

Oventijd: 25 minuten

Ingrediënten voor het recept

  • 150 g bloem
  • 75 g amandelmeel
  • een snuf zout
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt*
  • 125 g roomboter, op kamertemperatuur + extra voor invetten
  • 175 g lichtbruine suiker
  • 2 eieren
  • 125 ml créme fraîche + extra voor serveren
  • 8 stoofperen
  • een handje amandelschaafsel
  • Extra: 8 cakevormpjes 8-10 cm
  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevormpjes in met boter en bedek de onderkant met een stukje bakpapier.
  2. Men bloem, amandelmeel, zout en rozemarijn(optioneel) met elkaar in een kom.
  3. Klop de boter met suiker in 3-4 minuten licht en luchtig m.b.v. een mixer. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en mix tot een glad beslag.
  4. Spatel het bloemmengsel en de crème fraîche afwisselend in porties door het beslag en meng goed door tot er geen klontjes meer zijn.
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes en duw een stoofpeertje in het midden van het beslag. Bestrooi amandelschaafsel en bak de cakejes ca. 30 minuten.
  6. Check met een satéprikker of de cake gaar is (komt de satéprikker schoon uit de cake, dan kunnen de cakejes uit de oven).
  7. Laat iets afkoelen. Giet wat siroop van de stoofperen over ieder peertje en serveer met een flinke lepel crème fraîche!

Liever geen rozemarijn? Probeer dan eens een schepje kaneel door het beslag.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF