fbpx

Recept van Jamie Oliver: Havermoutblini’s met gerookte duurzame zalm en bieten-knolselderijremoulade

Samen zijn is heel waardevol, zegt Jamie Oliver in zijn boek Samen eten: aan tafel! ‘Dicht bij dierbaren zijn, hun gezichten zien stralen, herinneringen delen en hardop lachen. En omdat Jamie vandaag jarig is delen is het tijd om een feestje te vieren met een lekker recept. In de laatste winter special deel Jamie drie verschillende recepten. Hieronder zie je één van deze recepten

Ingrediënten

1 el kappertjes
2 citroenen
250 g biologische yoghurt 200 g knolselderij
200 g rauwe bieten
1 bos bladpeterselie (30 g)
1 bos dille (20 g)
1 mok havermout (150 g)
1 mok zelfrijzend bakmeel (250 g) 1 groot biologisch ei
1 mok halfvolle melk (400 ml) olijfolie
300 g gerookte duurzame zalm

Van tevoren

Je kunt dit als je wilt, ook op de dag zelf doen. Meng de kappertjes in een grote kom met het sap van 1 citroen en de yoghurt. Schil en rasp de knolselderij en de bieten, doe ze erbij, meng ze goed en voeg naar smaak peper en zout toe. Hak de bladpeterselieblaadjes en de meeste dille, strooi ze erover maar hussel ze er nog niet door. Doe de havermout en het bakmeel met een snufje zout in een kom. Breek het ei erboven, giet de melk erbij en klop tot een glad beslag. Dek beide kommen af en zet ze een nacht in de koelkast.

Serveren

Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag met een scheutje olijfolie op matig vuur. Schep een paar eetlepels beslag met tussenruimte in de pan en bak de blini’s 2 minuten aan elke kant, of tot ze mooi opgeblazen en goudbruin zijn. Snijd de resterende citroen in acht partjes, om uit te knijpen. Hussel de kruiden door de remoulade. Zet alles samen met de gerookte zalm op tafel, zodat iedereen zelf kan opscheppen, of maak mooie bordjes op en strooi de resterende dille erover.

Makkelijk uitwisselbaar

Knolselderij en bietjes zijn een perfecte combinatie, maar voel je vrij om andere knapperige groenten, zoals venkel, wortel, witte kool, of zelfs een beetje appel of peer te gebruiken.

Vegetarisch?

In plaats van zalm zijn stukjes gescheurde mozzarella met gestampte, geroosterde hazelnoten ook erg lekker.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF