fbpx

Recept van I’m a Foodie: zwarte bonen brownie

Zin om iets lekkers (en gezonds) te bakken deze vakantie? Probeer dan eens dit recept van onze nieuwe WENDY-expert Marijke van I’m a Foodie. Dit keer een recept van een zwarte bonen brownie.

Mix & Match: zwarte bonen brownie

(8 stukjes; 10 minuten bereidingstijd + 30 minuten wachttijd)

Ingrediënten:

  • 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht 265 gram)

  • 10 ontpitte en fijngesneden medjool dadels

  • 2 eieren

  • 3 eetlepels olie

  • 70 gram cacao

  • 1 theelepel vanillepoeder

  • 2 theelepels bakpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de zwarte bonen goed uitlekken en spoel ze eventueel even om. Mix de bonen samen met de dadels, eieren en olie in een keukenmachine tot een glad beslag. Voeg de cacao, vanille en bakpoeder toe en mix het geheel tot een glad beslag. Vet een klein bakblik of cakevorm in of gebruik bakpapier en giet het beslag hierin. Bak de brownie 30 minuten in de oven, als een satéprikker er net niet schoon uitkomt is de brownie klaar. Een beetje klef zijn brownies namelijk het lekkerst. Laat de brownie goed afkoelen en snijd dan in ongeveer 8 stukjes.

Bron: Eet als een expert

Nieuwe WENDY-expert

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van het evidence based food collectief I’m a Foodie. Waarop ze samen met collega diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers haar kennis deelt over (gezonde) voeding. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het Amsterdam UMC, locatie VUmc op de afdeling Maag-, darm-, leverziekten. In 2016 schreef ze het boek ‘Eet als een expert’ en sindsdien heeft ze 3 andere boeken uitgegeven in de serie ‘I’m a Foodie presents’. Marijke is onze nieuwe WENDY-expert, en naast dat we iedere maand een recept van haar delen, zal Marijke vanaf nu ook iedere maand een voedingsvraag beantwoorden.

Meer recepten vind je hier.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF