fbpx

Recept van Donna Hay: Pindakaas-dadelfudge met chocolade

Zin om dit weekend of deze vakantie iets leuks te bakken? We delen een recept van een dadelfudge uit het boek Modern Baking van de bekende chef Donna Hay, foodfenomeen en bestsellerauteur van vele kookboeken. Alleen van het kijken naar deze lekkernij word je al blij! En het is nog verantwoord ook!

32 stuks

Ingrediënten

– 16 zachte verse dadels (320 g), ontpit

– 95 g natuurlijke pindakaas zonder stukjes noot

– 2 tl vanillepasta of vanille-extract

– 80 g pure chocolade (70% cacao)

– 1 tl grof zeezout (naar keuze), om te bestrooien+

 

Bereiding

Bekleed een cakevorm van 10 x 20 cm met bakpapier.

Draai de dadels, pindakaas en vanille in een foodprocessor in 2-3 minuten tot een gladde, egale massa.

Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel in de vorm en strijk het oppervlak glad++.

Doe de chocolade in een hittebestendige kom, hang de kom boven een sauspan borrelend water (de kom mag het water niet raken) en roer tot de chocolade is gesmolten.

Schenk de chocolade over de fudge en strijk het oppervlak glad.

Strooi het zout erover en zet 30 minuten in de vriezer of tot de fudge is opgestijfd.

Haal uit de vorm, snijd met een warm mes in stukjes en dien op.

++Is het mengsel kleverig? Vet de lepel in met een beetje gesmolten kokosolie, dan strijk je het makkelijker glad uit.

 TIP Deze dadelfudge is luchtdicht verpakt 2 weken houdbaar in de koelkast.

 

Meer leuke recepten:

Recept: Fiorito Limoncello met tonic & verse basilicum

Een healthy notenfudge snack van Luukskitchen!

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF