fbpx

Een healthy notenfudge snack van Luukskitchen!

Je loopt door de supermarkt en eigenlijk heb je gewoon zin om lekker te snacken. Snel grijp je naar koekjes of andere zoetigheden met in je achterhoofd het stemmetje dat zegt: ‘moet je dit nou wel doen?’ Herken je dit? Wij ook! Daarom hebben we voor jullie het perfecte recept, van Luukskitchen, voor een healthy tussendoortje. Samen gaan we een notenfudge maken zonder toegevoegde suikers. Want de dadels maken deze fudge op een natuurlijke manier lekker zoet. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 200 gr dadels (zonder pit)
  • 3 el cacaopoeder
  • 3 el kokosolie
  • 100 gr notenmix
  • 2 el kokosrasp

dadels

Bereidingswijze notenfudge

Smelt de kokosolie in een steelpan. Meng daarna de dadels en het cacaopoeder tot een plakkerig mengsel. Voeg daarna de kokosolie aan het mengsel toe. Snijd de noten grof en voeg deze ook toe. Roer alles door elkaar en druk het plat in een diepe schaal of op een bord. Laat als laatste stap de notenfudge opstijven in de koelkast.

Notenfudge

Variaties

Er zijn veel verschillende variaties voor het bereiden van de notenfudge. Gebruik in plaats van amandelen of walnoten je eigen lievelingsnoten. Of voeg wat grof gehakte pure chocolade er doorheen voor wat extra bite! Ook bevroren frambozen of aardbeien maken deze fudge helemaal af!

Over Luuk

Luuk van Merwijk heeft een grote passie voor koken en bakken. Hij is een grote voorstander van suikervrij eten. Luuk: ‘Snoep ik dan nooit? Jawel, tuurlijk! Maar ik vind het altijd een uitdaging om op zoek te gaan naar alternatieven. Wie zou er nou bijvoorbeeld geen cake als ontbijt willen? Hoe leuk is het als dit dan op een verantwoorde manier kan!’. Misschien herken je Luuk ook nog wel van WENDY’S Elftal. Naast koken sport hij namelijk ook fanatiek met de DISQ en staat hij voor de klas als meester.

(Visited 130 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief