fbpx

Recept van Donna Hay: gekruide vanillekoekjes

Donna Hay is een foodfenomeen en bestsellerauteur van vele kookboeken. Ook heeft ze een eigen tv-programma en keukenlijn. Ze woont in Sydney en is moeder van twee zonen. Haar nieuwste boek, Modern Baking, ligt nu in de winkel, een boek om van te watertanden, met de lekkerste taarten, koekjes en andere lekkernijen. De recepten van Donna zijn oogstrelend lekker. Alleen van het kijken naar deze lekkernijen word je al blij! Ze deelt met ons het recept hoe je gekruide vanillekoekjes maakt. 

Ingrediënten

  • 125 g ongezouten boter, zacht
  • 135 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 90 g honing
  • 1 tl vanillepasta of vanille-extract
  • 335 g bloem, gezeefd
  • 1/4 tl natriumbicarbonaat (baksoda), gezeefd
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl gemalen piment
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 2 vanillestokjes, in de lengte in vieren gesneden
  • 320 g poedersuiker met zetmeel, gezeefd
  • 2 el kokend water

Donna Hay

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Klop de boter en de basterdsuiker in de mengkom van een keukenmachine 6-8 minuten op de hoogste stand of tot je een licht, luchtig mengsel hebt.
  3. Voeg het ei, de honing en de vanillepasta toe en klop tot een gladde massa.
  4. Voeg de bloem, het natriumbicarbonaat, de kaneel, het piment en de gember toe en klop tot een net samenhangend deeg. Zet 30 minuten in de koelkast.
  5. Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Rol balletjes van elk 1 eetlepel van het deeg. Leg met voldoende tussenruimte op de bakplaten.
  6. Zet 16 minuten in de oven of tot de koekjes goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen op de bakplaten.
  7. Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier. Leg de vanillestokjes op de bakplaat en zet 15 minuten in de oven of tot ze droog en bros zijn. Laat afkoelen en maal fijn in een kleine foodprocessor.
  8. Meng de poedersuiker met het zetmeel en het water in een kom tot een glad papje.
  9. Leg een taartrooster op een bakplaat. Doop de koekjes in het glazuur, leg ze op het taartrooster en bestrooi onmiddellijk met de gemalen vanille. Laat stollen en dien op.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF