fbpx

Recept: Thaise garnalencurry

Nog inspiratie nodig voor vanavond? Deze Thaise garnalencurry van Foodloveandhapiness.nl is simpel en snel om te maken en érg lekker.

Wat heb je nodig:

Voor 2 personen

  • 12 garnalen, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 tl groene currypasta
  • 100 gr jonge bladspinazie
  • 100 gr tuinbonen
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • geraspte schil en sap van een halve limoen
  • een beetje olie
  • (zee)zout
  • zwarte peper

Aan de slag:

  • Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en pitjes, en snijd fijn.
  • Was de spinazie en laat deze uitlekken.
  • Dop de tuinboontjes.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes, snijd ook de knoflook fijn, pel de rode ui en snijd deze in halve ringen.
  • Verhit wat olie in een grote pan en bak de garnalen hier 4 minuten in.
  • Neem ze uit de pan en houd even apart.
  • Fruit nu in de olie de rode peper, knoflook, de rode ui en de bosui voor zo’n 2 minuten.
  • Voeg de tuinbonen toe, bak nog 3 minuten.
  • Voeg de kokosmelk en de currypasta toe en voeg hier 100 ml water bij.
  • Breng de curry aan de kook, voeg peper en zout toe en laat zo’n 3 minuten op zacht vuur doorkoken.
  • Voeg vervolgens de spinazie en de garnalen toe en verwarm dit.
  • Voeg aan het eind de limoensap en schil toe.

Tip van foodblogger Danielle van FoodLoveandHapiness.nl: ‘Ik eet graag een kommetje noodles bij m’n curry. Je kunt hier allerlei soorten noodles voor gebruiken, persoonlijk favoriet zijn udon noodles (op de foto: eiernoodles). Bij steeds meer supermarkten is het aanbod noodles steeds uitgebreider, anders even een bezoekje aan de toko afleggen. Koken tot ze zacht zijn, afgieten, lekker met een drupje sesamolie en wat sojasaus, afgemaakt met wat rode chili-vlokken en verse bosui.’

Bron en beeld: FoodLoveandHapiness.nl



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF