fbpx

Recept: soep van pompoen en rode linzen

Het is weer het seizoen van de pompoen! Deze herfstgroente zit boordevol mineralen, vitaminen en ijzer. Het is dus erg gezond, lekker en de vrolijke kleur doet het ook goed op feestelijke gelegenheden. Dit soepje is ook nog eens erg makkelijk te maken. Wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig?

Ingrediënten
  • 1 kleine pompoen, ontdaan van de pitten en in blokjes gesneden
  • 1 kleine zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • 1 kopje rode linzen
  • 1/2 gele ui, in stukjes gesneden
  • 4 geperste knoflooktenen
  • 2 el fijngesneden verse gember 
  • (1 el = 15 ml)
  • 2 el olijfolie 
  • 1 el tamarindepasta 
  • 1 tl kurkuma (1 tl = 5 ml)
  • 1 tl komijnpoeder 
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • 1/2 tl fenegriekzaad
  • 6-8 kopjes water (1 kopje = 240 ml)
  • 2 tl witte misopasta 
  • (gefermenteerde sojaboon)
  • koriander of taugé om te garneren

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten, behalve de misopasta, in een slowcooker. Kook alles 2 tot 3 uur, totdat er een zachte en lekker ‘soepige’ massa ontstaat. Voeg net zo veel water toe als je zelf nodig vindt. Klaar? Roer de misopasta erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met koriander of taugé.


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF