Recept: Risotto van bloemkoolrijst met grote garnalen

Dit heerlijke recept is een keer iets anders dan normaal. Bij een risotto denk je namelijk snel aan risotto rijst, maar in dit gerecht gebruiken wij bloemkoolrijst. Het is perfect voor als je meer groenten wilt toevoegen in je gerechten, zonder dat je het merkt. Door de risotto rijst hiermee te vervangen, wordt het avondeten een stuk gezonder. Voor een ketovriendelijk recept kan je de witte balsamico azijn achterwege laten, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Geef er vooral je eigen draai aan! 

Dit gerecht kost maar 10 minuten bereidingstijd, en heeft 15 minuten nodig om te garen.

Ingrediënten

  • 3⁄4 bloemkool
  • 12 grote garnalen
  • 300 ml kokosmelk
  • 6 limoenblaadjes
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 knoflookteentje
  • witte balsamicoazijn
  • ras el hanout
  • bieslook (voor de afwerking)

Bereidingswijze

Snijd de knoflook fijn. Hak daarna de bloemkool in stukken en cutter die in een keukenmachine of hakmolen in kleine stukjes. Doe de bloemkoolrijst vervolgens in een diepe pan. Voeg hier de knoflook, de limoenblaadjes en de kokosmelk erbij. Kruid dit op smaak met een beetje peper en zout. Kook de bloemkoolrijst vervolgens gaar, dit zal ongeveer 10 minuten duren. Voeg wat extra kokosmelk toe als je dit nodig vindt.

Bak intussen de garnalen 2 minuten aan elke kant. Strooi er flink wat ras el hanout over en kruid dit met peper en zout. Wentel ze vervolgens goed door de kruiden, zodat ze egaal kleuren.

Giet vlak voor het opdienen een scheut witte balsamicoazijn bij de risotto en laat het nog even stoven. Haal daarna de pan van het vuur en roer de mascarpone er doorheen. Verdeel de risotto over de borden en schik de garnalen erop. Werk dit heerlijke gerecht af met een beetje bieslook en het eten is klaar!

Tip

Serveer de limoenblaadjes erbij, maar eet ze niet op. Limoenblaadjes in hun geheel zijn taai.

Kijk voor meer inspiratie de kookvideo’s van Pascale hier.