Recept: risotto met garnalen en groene asperges

Risotto is een klassiek Italiaans recept, maar in Nederland toch minder bekend dan pasta. Eigenlijk geheel onterecht, want risotto is super lekker en bovendien makkelijk mee te variëren. Vaak wordt gedacht dat het maken van risotto moeilijk is, maar het is in feite net zo eenvoudig als pasta of lasagne. Wat belangrijk is bij het maken van lekkere risotto, is dat je continu bij de pan blijft en zoveel mogelijk roert. Hierdoor komt het zetmeel van de rijst goed los waardoor de romige smaak ontstaat. En wat natuurlijk voor alle Italiaanse recepten geldt, maak altijd gebruik van de lekkerste ingrediënten voor het beste resultaat.

Zo maak je dit recept:

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal calorieën per persoon: 587

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • Risotto – 55 gram
  • Groene asperges – 100 gram
  • Garnalen – 100 gram
  • Kastanjechampignons – 125 gram
  • Droge witte wijn – 25 ml
  • Groente bouillonblokje – 0.5 blokje
  • Ui – 0.5 stuks
  • Knoflook – 1 teentje
  • Parmezaanse kaas – 30 gram
  • Water – 150 ml
  • Olijfolie – 2 eetlepels
  • Peper – 1 snufje
  • Zout – 1 snufje

Bereidingswijze:

  1. Breng de bouillon op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en zet even apart.
  2. Snijd ongeveer 2 cm van de asperges af, was ze en snijd vervolgens in kleine stukken. Breng in een pan een laagje water aan de kook en blancheer de asperges ongeveer 2 minuten. Giet af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  4. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een (hapjes)pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de risottorijst toe en bak mee tot deze glazig wordt.
  6. Schenk de witte wijn erbij en laat deze inkoken. Schenk de bouillon beetje bij beetje erbij en wacht totdat de rijst de bouillon op heeft genomen. Doe dit totdat de bouillon op is.
  7. Blijf ondertussen goed roeren en voeg halverwege de kooktijd van de risotto, de asperges en de champignons toe.
  8. Bak ondertussen de garnalen 3 tot 4 minuten in een pan met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  9. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de risotto en roer goed door.
  10. Voeg als laatste de garnalen toe en breng naar wens nog verder op smaak met peper en zout.
  11. Schep de risotto op een bord en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas overheen.

Download de Vytal app!

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten of een persoonlijk voedingsschema dat elke dag automatisch voor je wordt klaargezet? VYTAL is een handige app waarmee je binnen enkele minuten automatisch je eigen persoonlijke voedingsschema kunt opstellen, gebaseerd op je energiebehoefte, rekening houdend met jouw doelstelling en voorkeuren. De app houdt rekening met verschillende voedingsvoorkeuren, allergieën, eten met het hele gezin en maximale bereidingstijd. De app zet automatisch je voedingsschema voor 10 dagen klaar en vult elke dag die voorbij gaat, weer een nieuwe dag aan. Zo kun jij eenvoudig plannen, ook als je een drukke baan of gezinsleven hebt. Elke maaltijd heeft een duidelijke receptuur met ingrediëntenlijst en bereidingswijze, die jezelf automatisch kunt laten bezorgen. Koken was nog nooit zo makkelijk en calorieën tellen is niet meer nodig!

Dit kun je verwachten bij VYTAL:

  • Een volledig persoonlijk voedingsschema, dagelijks aangevuld
  • Toegang tot 1500+ makkelijke en gezinsvriendelijke recepten
  • Eigen favoriete recepten kunnen samenstellen
  • Een handig boodschappenlijstje, of direct laten thuisbezorgen
  • Je voortgang bij kunnen houden in je statistieken en via voortgangsfoto’s

Enthousiast geworden?

Voor maar 10 euro per maand kan jij lid worden! Meld je aan en start vandaag nog met een gezonde leefstijl!

Meer recepten van VYTAL: bloemkool ovenschotel met kip en pesto