fbpx

Recept: perfecte eitjes met broodsoldaatjes & asperges

Door: Quintcy

Foto: Stef Nagel

Zin om dit weekend een heerlijk ontbijtje of een brunch te maken? Met dit overheerlijke recept van Miljuschka wordt dat zeker een succes. Geniet van groene asperges, rauwe ham en eitje. Origineel en makkelijk om te maken! Dit recept is voor 6 personen.

Bereidingstijd: 10 minuten

Oventijd: 15 minuten

Ingrediënten

• 2 bosjes groene asperges (ca. 24 stuks)
• 12 plakken gerookte rauwe ham
• 6 sneden brood, liefst zuurdesem
• olijfolie
• 6-12 verse eieren (large)
• roomboter, op kamertemperatuur
• zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden.

2 Verwijder de harde onderkant van de asperges. Snijd de rauwe ham in de lengte doormidden en rol elke asperge in een plakje.

3 Verdeel de asperges en het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel licht met olijfolie. Bak 10 minuten in de oven.

4 Haal de asperges uit de oven en bak het brood nog ca. 5 minuten. Snijd het brood in reepjes (broodsoldaatjes).

5 Kook de eieren naar wens.

6 Snijd het hoedje van het eitje, voeg een klontje zachte boter, zout en een flinke snuf versgemalen zwarte peper toe. Brood en asperges erbij en dippen maar!

(Visited 88 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief