Maandag is de perfecte dag om de week goed te beginnen met een verwarmende kom minestronesoep. Deze heerlijke soep zit boordevol verse groenten en romige tortellini, waardoor hij niet alleen voedzaam is, maar ook een echte smaakexplosie biedt. Ideaal voor een drukke week, want met dit recept zet je in een handomdraai een gezellig en hartverwarmend diner op tafel.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 2 stengels bleekselderij
- 50 gram wortel
- 1 courgette
- 50 gram cannellini bonen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (4 g)
- 100 gram tomatenblokjes
- ½ blokje groentebouillon
- 50 gram tortellini
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en wortel in plakjes en de courgette in blokjes. Spoel de cannellinibonen in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
- Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de bleekselderij, wortel en courgette toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en bak dit ook 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe samen met 300 ml water en het bouillonblokje. Breng aan de kook. Voeg de tortellini toe en laat de soep zo’n 13 minuten zacht doorkoken. Roer in de laatste 2 minuten de cannellinibonen door de soep en verwarm deze even mee.
- Schenk de soep in een ruime kom of een diep bord en serveer.