fbpx

Miljuschka deelt haar recept voor appeltaart

Appeltaart! Een echte klassieker en zó lekker als je hem zelf maakt. We bakken alleen al een appeltaart voor die heerlijk geur in je huis. Maar, hoe maak je zo’n klassieke appeltaart? Miljuschka deelt haar recept!

Ingrediënten voor appeltaart

  • 1,5 kg appels, een mix van goudrenetten en jonagolds, in blokjes en schoongemaakt.
  • 1 eetlepel koekkruiden/kaneel
  • 75 g rietsuiker

Voor het deeg

  • 350 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 250 g suiker
  • 2 eieren
  • 125 g roomboter op kamertemperatuur
  • 1 eigeel
  • slagroom

Tip: je kunt ook noten en/of rozijnen door de vulling doen.

appeltaart recept

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng de appels met de kaneel en de rietsuiker, maar houd een eetlepel rietsuiker apart.
  3. Meng bloem, bakpoeder, zout en suiker door elkaar. Vervolgens meng je de twee eieren en de boter erdoor en kneed het tot een deeg.
  4. Maak twee bollen van het deeg en rol ze elk tussen twee lagen plasticfolie uit tot een dunne plak. Leg de plakken even weg in de vriezer.
  5. Trek de ene kant van de plasticfolie eraf en leg de plak deeg in de vorm. Trek dan de andere laag plasticfolie eraf. Vul met de appels. Doe de andere laag deeg erop. Strijk af met eigeel en bestrooi met rietsuiker.
  6. Bak een uur in de oven.
  7. Serveer met ongezoete, geslagen slagroom.

Miljuschka: ‘Ik schil de appels en tijdens het kneden van het taartdeeg bedenk ik dat delen het sleutelwoord is in de natuur.’

Lees hier het recept van Miljuschka voor een cheesecake met popcorn en sinaasappel.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF