Lasagne, maar dan zonder pasta. Dit is een supergezonde variant van Voedzaam en Snel met pompoen en courgette. Ruim 500 gram groente per persoon voorzien je van een stevige portie gezondheid. Eet smakelijk alvast!
Dit heb je nodig
- Gezeefde tomatensaus – 400 gram (pomodori)
- Basilicum – 10 gram
- Knoflook – 1 teen
- Zout en peper – naar smaak
- Pompoen – 1 kleine (c.a 600-800 gram)
- Courgette – 1
- Geraspte kaas – 80 gram
- Tomaat – 1
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de tomatensaus in een steelpan en verwarm op laag vuur
- Snijd ondertussen de basilicum fijn en voeg toe aan de tomatensaus
- Pers de knoflook uit boven de saus, roer door en verwarm, breng op smaak met zout en peper
- Was de schil van pompoen en snijd de pompoen doormidden
- Schep de zaadlijsten eruit
- Snijd de helften doormidden zodat je kwarten krijgt
- Snijd nu zo dun mogelijke plakjes van de pompoen
- Was de courgette en snijd ook hier dunne plakjes van (ik heb een mandoline gebruikt)
- Leg in een kleine ovenschaal eerst een laagje pompoen op de bodem (hoeft allemaal niet te netjes)
- Druk een beetje aan en giet er een paar scheppen tomatensaus overheen
- Verdeel de saus en dek af met plakken courgette
- Vervolgens weer een laag pompoen, gevolgd door saus en dan courgette
- Herhaal totdat alles op is
- Strooi de geraspte kaas over de lasagne
- Snijd een tomaat in dikke plakken en leg op de kaas
- Plaats in de oven voor 60 minuten (vrij lang maar dat heeft de pompoen nodig om zacht te worden)