Recept: Lamsgehakt met merguezkruiden en groenten

Van dit gerecht wordt iedereen gelukkig. Het is een hoofdgerecht van lamsgehakt met merguezkruiden en groenten. Het is leuk, lekker en verrassend! Daarnaast staat het al binnen 35 minuten op tafel. Het is dus het ideale recept om te maken na een drukke dag. Neem er een lekker wijntje bij en geniet van deze heerlijke lamsgehakt met merguezkruiden. 

Voor dit recept heb je 20 minuten aan bereidingstijd nodig, en duurt het 15 minuten om te garen.

Ingrediënten

  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 theelepel harissa
  • 2 theelepels komijnzaadjes
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 2 knoflookteentjes
  • 10 gram verse koriander of peterselie
  • 2 wortelen
  • 1 grote rode ui
  • 2 tomaten
  • verse tijm
  • satéstokjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens het lamsgehakt in een kom. Snijd de knoflook en de koriander fijn en voeg dit samen met de harissa, de komijn en het ras el hanout toe aan het gehakt. Kneed dit goed door elkaar zodat alle kruiden goed gemengd zijn in het gehakt. Maak vervolgens met je handen worstjes van het gehakt en steek er een stokje door. Je handen zullen misschien een beetje kleven aan het gehakt, maar dat hoort erbij. Leg de lamsspiesjes op een ovenrooster en bak ze een zevental minuten in de oven.

Snijd de wortelen en de ui fijn en stoof ze gaar in olijfolie. Snijd vervolgens de tomaten in vier partjes, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg deze tomatenblokjes de laatste halve minuut toe aan de wortel en ui, zodat ze niet garen maar juist opwarmen. Voeg de wat fijngesneden tijm toe en kruid alles met grof zout en zwarte peper voor een crunchy bite. Lepel als laatste de groenten op een bord en leg het lamsgehakt er bovenop. Schenk wat lekkers in, want iedereen kan aan tafel!

Voor meer inspiratie kan je de gezellige kookvideo’s van Pascale hier bekijken.