Recept: knapperige taco's met rauwe coquilles

Deze knapperige taco's (niet de dubbelgeklapte variant, maar de harde tortilla's) beleg je met rauwe coquilles aangemaakt met limoensap. De extra kick komt van de cashewnotensalsa met rode peper.

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 1 el neutrale olie, bijv arachideolie
  • 75 g cashewnoten
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 4 grote of 6 kleinere coquilles, ijskoud
  • 2 tacoschelpen
  • 1 limoen
  • 2 takjes koriander als garnering
  • extra: vijzel

Zo maak je het

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Wrijf in een vijzel de rode peper met arachideolie fijn. Doe dan de cashewnoten erbij en wrijf die ook een beetje fijn, maar zorg dat er wel wat grotere stukjes noot in het mengsel blijven zitten. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Dit is je salsa.

Snijd de coquilles in heel dunne plakjes en beleg de taco's ermee. Besprenkel de coquilles met een beetje limoensap. Lepel daaroverheen de cashewnotensalsa. Snijd de koriander fijn en garneer hiermee de taco's.

Tip:

Je kunt de coquilles ook wat langer van tevoren klaarmaken. Eigenlijk is dit een variant op ceviche: rauwe vis die je marineert in citroen- of limoensap. Het zuur 'gaart' de vis. Pas op met de hoeveelheid rode peper. Wij beginnen met 1/3 rode peper; je kunt altijd nog meer toevoegen.