WENDY's food-expert Jacinta Bokma laat met haar Vrolijk Voedingshart zien hoe je gezonder en duurzamer kunt eten en leven, vol fun en energie. Bij de aftrap van de Nationale Week Zonder Vlees is bekend gemaakt dat zij de nieuwe Dutch Cuisine ambassadeur is geworden. Wij zijn trots op onze Jacinta!
Jacinta geeft kook- en inspiratieworkshops en bedenkt recepten voor een mooiere wereld. Ze won twee keer de Gourmand World Cookbook Award en haar nieuwste kookboek De Gezonde Bourgondiër is verkozen tot lekkerste vega Kookboek van het Jaar.
Jacinta: “Ik wil mijn steentje bijdragen aan een mooiere wereld. Het feit dat wij willen genieten betekent niet dat we de planeet niet met liefde, dankbaarheid en zorgzaamheid moeten behandelen. Ik kan daarom ook oprecht gelukkig worden als je door mijn boeken op een ontdekkingsreis genomen wordt, waarin je kunt zien wat vegetarisch en plantaardig koken voor jou én de mensen waar je voor kookt doet. Daarom ben ik ambassadeur van Dutch Cuisine, want bij Dutch Cuisine spelen groenten altijd de hoofdrol.”
Jacinta’s quiche van radijsjes
- Lekker wild! Voeg een flinke hand fijngehakte kleine pimpernel toe aan het eiermengsel. Kleine pimpernel is een minder bekend kruid met een lekker notige en frisse, komkommerachtige smaak. De blaadjes blijven het hele jaar groen en vroeger werden ze in de winter als vervanger van sla gebruikt. Je kunt ‘m zaaien in een pot of in april in de tuin. Na een paar weken kun je al oogsten.
https://www.instagram.com/p/B9CbUkpndhH/