Recept: Italiaanse groentesalade met boekweit en balsamico

Trek in een gezond en lekker gerecht? Op Beaufood.nl vonden we dit recept van een Italiaanse groentesalade met boekweit en balsamico. Alleen al van de afbeelding loopt het water je in de mond!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

  • 150 gr boekweit
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • stuk of 8 cherry tomaatjes
  • handje gemengde noten
  • handje verse basilicum blaadjes
  • scheutje balsamico azijn
  • flinke hand rucola
  • sap van 1/2 citroen

Aan de slag!

  • Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een pakplaat met bakpapier.
  • Was de courgette, paprika en aubergine en snijd ze in kleine stukken. Repen, schijfjes, maak er wat leuks van! Leg ze op de ovenplaat en besprenkel met olijfolie en balsamico azijn. Breng op smaak met een snuf peper & zout en zet de plaat 20 minuutjes in oven.
  • Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de boekweit gaar. Op de verpakking staat vaak dat ze je het 30 minuten moet koken, maar dan wordt het echt een papje. Voor korrels met een bite houd je 8 minuutjes aan.
  • Giet de boekweit af en pak een grote schaal. Schep de groenten hierin, de boekweit en alle overige ingrediënten. Hussel door elkaar en breng alles op smaak met een kneepje vers citroensap en eventueel nog wat balsamico.

Tip:

eet je deze salade als avondmaal? Schep er dan wat gebakken kip doorheen om het af te maken. Of verkruimel er zachte geitenkaas of feta over.

Bron en beeld: Beaufood.nl