Ingrediënten
- 1 ei per persoon
- 5 groene asperges per persoon
- flink stuk parmezaan waar je met een kaasschaaf flinters van af kunt halen
- blaadjes basilicum of peterselie
- zout en peper
- pittige mosterd
- balsamicoazijn
- olijfolie
Aan de slag
- Maak een vinaigrette met balsamicoazijn, mosterd en olijfolie.
- Kook de groene asperges in kokend water in een paar minuten gaar en zet apart.
- Laat het kokende water op half vuur op het fornuis staan. Hier kun je straks eieren in pocheren.
- Leg de asperges in een schaal met de vinaigrette en hussel voorzichtig om.
- Leg voor iedere persoon vijf asperges op een vrolijk bordje.
- Schaaf er met een kaasschaaf wat flinters parmezaan overheen.
- Je kunt het kookwater van de asperges nu gebruiken om de eieren te pocheren.
- Doe een scheutje azijn in het water en roer door.
- Zet het vuur tussen half en heel in, zodat het water zachtjes borrelt, maar niet kookt. Tegen de kook aan.
- Breek een ei boven een klein bakje en kieper dat weer om in het kokende water. Doe dit snel achter elkaar ook met alle andere eieren, naast elkaar in de pan.
- Zet het vuur half en laat de eieren 4 minuten garen.
- Schep de eieren met een schuimspaan uit en leg ze op de asperges.
- Draai er wat grove peper overheen, besprenkel met gesnipperde basilicum of peterselie.
En voilà, eet smakelijk!
Beeld: Timo Sorber