Is het een ontbijt, tussendoortje of dessert? Bepaal zelf wanneer je er zin in hebt! Deze granola en chocolade ganache-taartjes van Oot zijn een lust voor het oog en écht even wat anders. Dit recept is niet alleen super lekker, maar ook nog eens milieubewust. Het granola merk Oot is namelijk volledig biologisch en heeft een directe distributie waardoor het proces minder afval oplevert. De granola ligt dus niet in de supermarkt, maar gaat direct from farm to table.
Ingrediënten voor 3 taartjes:
Voor de bodems:
- 15 gram plantaardige boter (of kokosolie)
- 150 gram medjoul dadels (7 stuks)
- 100 gram OOT crunchy nut granola
- Snufje zout
Voor de vulling:
- 100 ml kokosmelk uit blik
- 80 gram pure (vegan) chocolade
- 1 eetlepel maple syrup
- 0,5 tl vanille essence
Optioneel
- Vers fruit om te decoreren
Wat heb je nodig?
- Keukenmachine
- 3 mini tartelettes vormpjes met losse bodem (10 cm)
- Bakpapier
Bereidingswijze:
- Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.
- Doe de dadels in een keukenmachine, laat draaien en voeg ondertussen de boter toe tot een plakkerig mengsel ontstaan.
- Voeg de granola en een snufje zout aan de keukenmachine toe. Pulseer de granola door het dadelmengsel heen tot het aan elkaar plakt.
- Leg een klein rondje bakpapier op de bodem van de vormpjes zodat je ze er later gemakkelijk uit kunt halen. Verdeel het bodem mengsel in drieën en bekleed de vormpjes ermee.
- Zet de vormpjes een half uurtje in de vriezer.
- Maak ondertussen de vulling. Verwarm de kokosmelk in een pannetje, laat het net niet koken. Zet het vuur uit. Roer de chocolade, maple syrup en vanille er doorheen en roer tot de chocolade helemaal gesmolten is.
- Haal de bodems uit de vriezer en giet de vulling in de 3 vormpjes.
- Zet de taartjes een aantal uur of een nachtje in de koelkast.
Tip! Serveer met vers fruit.
Nog geen granola in huis? Bestel jouw Oot Granola via deze link.