fbpx

Recept: Granaatappelsangria uit het boek ‘Eten als Medicijn – Hart’ van Janneke Wittekoek

Een heerlijk en verantwoord cocktail recept nodig? Dan zit je hier goed. Janneke Vreugdenhil en Dr. Janneke Wittekoek schreven het kookboek ‘Eten als medicijn – Hart’ met 75 recepten die goed voor je hart zijn, én daar hoort ook deze sangria bij! In het boek gaan ze ook in op hartgezondheid en voedingsadvies. Geniet vanavond nog van dit heerlijke drankje in de zon. 

In het boek kun je lezen dat je rode wijn mag drinken van de dokter! Met mate natuurlijk, alles met mate, maar toch. Hoe tof is dat? Voor deze sangria lengen we ons hartgezonde glaasje wijn aan met versgeperst sinaasappel- én granaatappelsap. Daarbij kun je de granaatappelzaden desgewenst vervangen door gehalveerde, pitloze, blauwe druiven. Het is trouwens ook erg lekker om een kaneelstokje mee te laten trekken. (Je krijgt dan, hoe gek het ook klinkt, een soort koude gluhwein.)

Ingrediënten

  • 400 ml rode wijn
  • 200 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 200 ml versgeperst granaatappelsap
  • 1 schoongeboende (onbespoten)
  • sinaasappel, in dunne plakjes
  • 1 schoongeboende (onbespoten)
  • limoen, in dunne plakjes
  • 100 g granaatappelzaden (of pitloze druiven)
  • ijsblokjes
granaatappelsangria

Bereidingswijze:

1 Schenk de wijn in een kan en zeef er het sinaasappel- en granaatappelsap boven. Voeg de plakjes sinaasappel en limoen, de granaatappelzaden en het kaneelstokje toe en roer.
2 Zet de sangria minimaal 2 uur (maar een hele nacht mag ook) in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken.
3 Vul glazen met ijsblokjes en het fruit uit de sangria. Schenk de fruitwijn erover.

Eten als medicijn – Hart is uitgegeven bij Carrera Culinair en voor 27,50 te koop via deze link.

Foto: Sven Benjamins



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF