Recept: Gevulde zoete aardappel met kip, paprika en avocado

Wist je dat de zoete aardappel officieel geen aardappel is, maar een groente? Het behoort tot de windefamilie, dit zijn zetmeelhoudende knollen. En de zoete aardappel is multifunctioneel! Zo kun je er bijvoorbeeld een puree van maken, spaghettislierten van draaien of hem vullen met kip, paprika en avocado zoals dit recept van VYTAL. Daarnaast is hij lekker geroosterd uit de oven, maar kan ook gekookt, gestoomd of gewokt worden. Door de zoete smaak kun je ze zelfs in zoete gerechten gebruiken, zoals een cake of brownie.

Zo maak je dit recept:

Bereidingstijd: 75 minuten

Aantal calorieën per persoon: 632

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • Zoete aardappelen – 250 gram
  • Kipfilet – 100 gram
  • Ui – 0.5 stuks
  • Avocado – 0.25 stuks
  • Paprika – 0.5 stuks
  • Geraspte kaas – 30 gram
  • Knoflook – 0.5 teentje
  • Chilipoeder – 1 mespuntje
  • Paprikapoeder – 1 theelepel
  • Olijfolie (voor bakken) – 1 eetlepel
  • Peper – 1 snufje
  • Zout – 1 snufje
  • Optioneel: verse platte peterselie – 3 gram

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Boen de zoete aardappel onder de koude kraan schoon en wikkel vervolgens in aluminiumfolie. Prik een paar gaatjes in de folie en laat de zoete aardappel 45 minuten in de oven poffen.
  3. Pel en snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn.
  4. Was de paprika en snijd in reepjes.
  5. Snijd de kipfilet in blokjes.
  6. Haal de zoete aardappel uit de oven, snijd over de lengte open en lepel wat van het vruchtvlees uit de aardappel. Zet even apart voor later gebruik.
  7. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  8. Voeg de kip toe en bak mee tot deze bruin begint te kleuren.
  9. Voeg dan de paprika, het vruchtvlees van de zoete aardappel, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout toe. Bak het geheel tot de groenten zacht worden.
  10. Leg de zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de vulling in de aardappel. Strooi de geraspte kaas er overheen en zet deze vervolgens 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  11. Snijd ondertussen de avocado open, verwijder de schil en snijd in blokjes.
  12. Garneer de aardappel met de avocado en eventueel wat verse peterselie.

Download de Vytal app!

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten of een persoonlijk voedingsschema dat elke dag automatisch voor je wordt klaargezet? VYTAL is een handige app waarmee je binnen enkele minuten automatisch je eigen persoonlijke voedingsschema kunt opstellen. Deze is gebaseerd op je energiebehoefte, houdt rekening met jouw doelstelling en met je voorkeuren. De app houdt rekening met verschillende voedingsvoorkeuren, allergieën, eten met het hele gezin en maximale bereidingstijd. De app zet automatisch je voedingsschema voor 10 dagen klaar en vult elke dag die voorbij gaat, weer een nieuwe dag aan. Zo kan jij eenvoudig plannen, ook als je een drukke baan of gezinsleven hebt. Elke maaltijd heeft een duidelijke receptuur met ingrediëntenlijst en bereidingswijze, die jezelf automatisch kunt laten bezorgen. Koken was nog nooit zo makkelijk en calorieën tellen is niet meer nodig!

Dit kun je verwachten bij VYTAL:

  • Een volledig persoonlijk voedingsschema, dagelijks aangevuld
  • Toegang tot 1500+ makkelijke en gezinsvriendelijke recepten
  • Eigen favoriete recepten kunnen samenstellen
  • Een handig boodschappenlijstje, of direct laten thuisbezorgen
  • Je voortgang bij kunnen houden in je statistieken en via voortgangsfoto’s

Enthousiast geworden?

Voor maar 10 euro per maand kan jij lid worden! Meld je aan en start vandaag nog met een gezonde leefstijl!

Meer recepten van VYTAL: Zoete aardappeltoast met ei en avocado