fbpx

Recept: Cocktail “Valley of Ashes”

De redactie van WENDY komt voor de verschillende (foto)shoots op de mooiste locaties. Zo hadden we laatst een fotoshoot in het Pulitzer Hotel in Amsterdam. Daar werden we geïnspireerd door de verschillende bijzondere drankjes op de kaart van Pulitzer’s Bar. Om je weekend net even wat feestelijker te maken hebben wij voor jullie een van de cocktailrecepten gevraagd:

Aangezien de hotelbar een ontzettende warme sfeer geeft, ga je er al snel even een drankje drinken. De hoofdbartender vertelde ons over de verschillende cocktails die zijn gebaseerd op de glamour van The Great Gatsby. Op het nieuwe cocktailmenu stonden drankjes als: de Valley of Ashes, Dashing Daisy en Lavish Party. De speciale cocktail “Valley of Ashes” is perfect voor een frisse herfstavond, je bent er wel even mee bezig, maar dan heb je wel wat!

pulitzerbar

Wat zit er in?

-40ml Bourbon
-30 ml Citroen limoen sorbet
25ml Lange peper Falernum
-3 Streepjes van Aphrodite Bitters
1 barlepel Allspice Pimento Dram Likeur

Schud alles met ijs en filter in een tumbler gevuld met ijsblokjes.

Hoe maak je het?

Hoofdbartender, Andrei, van Pulitzer’s Bar vertelde ons hoe je deze bijzondere cocktail kunt maken: ‘Voor “Valley of Ashes”, laten we Velvet Falernum met lange pepers intrekken. Dit koken we 1 uur sous vide in 60 graden. Dit geeft een hele andere smaakdimensie, het is een beetje muskusachtig. Voor de Citroen Limoen Sorbet mengen we 10 gram citroen snippers en 8 gram limoen snippers met 400ml limoensap, 500 gram suiker en 5 gram Maldon zeezout. Het eetbare as is gemaakt met walnoot olie, maltodextrinepoeder, geactiveerde charcoal en zwart zout. 

Tijdens een gezellige vriendinnenavond kan jij wel indruk maken met dit recept!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF