Deze hele week laat ik elke dag een nieuw recept zien. Dit is misschien wel één van mijn favoriete recepten. Bramenroomijs is super makkelijk om te maken, en ontzettend lekker. Ik heb in het seizoen altijd een bakje bramen in de diepvries liggen. Zo kan ik op elk moment instant deze bramenroomijs maken.

Voor dit recept ben je maar 5 minuten bezig in de keuken. Het heeft 20 minuten nodig om koud te worden in de diepvries.

Ingrediënten

  • 150 gram bramen (+ eventueel wat extra voor de afwerking)
  • 100 gram room
  • 30 gram pistachenoten

Bereidingswijze

Leg de bramen 30 minuten in de diepvries of net zo lang tot ze helemaal bevroren zijn. Dit is belangrijk, want zolang de bramen niet koud genoeg zijn, lukt het niet om er ijs van te maken. Hak daarna de pistachenoten grof. Dit kan met een mes, maar ook in een blender. Zorg er wel voor dat de pistachenoten niet te kruimelig worden. Het is juist lekker om het grof te houden, zodat je een bite hebt bij het romige ijs. Maal vervolgens in een stevige blender de bevroren bessen met de room tot een dikke ijspasta. Voeg wat meer room toe als het ijs nog te korrelig is. Lepel balletjes van het ijs en serveer meteen. Maak het ijs af met de crumble van pistachenoten. Dit zorgt voor een lekkere bite in het frisse recept. Zo maak je deze heerlijke bramenroomijs!

Pascale maakt ook handige kookvideo’s waarin ze haar kijkers laat zien hoe ze de recepten maakt. Bekijk ze hier.

Laat je hier nog meer inspireren met heerlijke recepten.

One reply on “Recept: Bramenroomijs met pistachenoten

Comments are closed.