Recept: bloemkool ovenschotel met kip en pesto

Vroeger was de bloemkool een vast onderdeel van het trio: aardappelen, vlees en groente. Maar tegenwoordig worden de roosjes verwerkt in curry’s, hartige taarten, pizza’s, als ontbijtpap of vervanging voor rijst. VYTAL maakte een bloemkool ovenschotel met kip en pesto! De bloemkool valt onder de koolsoorten en behoort tot de kruisbloemenfamilie. Door zijn neutrale, toegankelijke smaak is het één van de meest geliefde groenten in Nederland. Wist je trouwens dat er naast witte bloemkolen ook groene en paarse bestaan? Deze zijn tijdens de groei meer blootgesteld aan het zonlicht. 

Bloemkool bevat weinig koolhydraten, maar juist veel vitamine C, kalium, calcium en vezels. Daarnaast zit er ook een kleine hoeveelheid vitamine K1 (belangrijk voor bloedstolling en een goede werking van de lever) en sulforafaan (heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen en draagt ook bij dat giftige stoffen uit je cellen worden verwijderd) in deze groente.

Zo maak je dit recept:

Bereidingstijd: 40 minuten

Aantal calorieën per persoon: 590

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • Bloemkool – 250 gram
  • Kipfilet – 175 gram
  • Kokosmelk – 20 ml
  • Groene pesto – 1.5 eetlepel
  • Geraspte mozzarella – 30 gram
  • Italiaanse kruiden – 0.5 theelepel
  • Kippen bouillonblokje – 0.25 blokje
  • Olijfolie – 1 eetlepel
  • Peper – 1 snufje
  • Zout – 1 snufje

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en spoel onder stromend water af.
  3. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster 15 minuten in de oven. Zet na het roosteren de oven lager op 180 graden.
  4. Kruid ondertussen de kipfilet met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg in een pan en voeg water toe zodat de kipfilet onder staat. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  5. Zet, wanneer het water kookt, het vuur laag en kook de kipfilet in 12 tot 15 minuten gaar.
  6. Haal de kip uit de pan, leg op een bord en trek met 2 vorken uit elkaar.
  7. Doe de geroosterde bloemkool in een kom samen met de kip en de helft van de geraspte Meng in een kleine kom de kokosmelk en de pesto door elkaar.
  8. Schep de bloemkool en kip in een ovenschotel en schenk het pestomengsel eroverheen. Bestrooi met de overgebleven mozzarella en bak ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.

Download de Vytal app!

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten of een persoonlijk voedingsschema dat elke dag automatisch voor je wordt klaargezet? VYTAL is een handige app waarmee je binnen enkele minuten automatisch je eigen persoonlijke voedingsschema kunt opstellen, gebaseerd op je energiebehoefte, rekening houdend met jouw doelstelling en voorkeuren. De app houdt rekening met verschillende voedingsvoorkeuren, allergieën, eten met het hele gezin en maximale bereidingstijd. De app zet automatisch je voedingsschema voor 10 dagen klaar en vult elke dag die voorbij gaat, weer een nieuwe dag aan. Zo kun jij eenvoudig plannen, ook als je een drukke baan of gezinsleven hebt. Elke maaltijd heeft een duidelijke receptuur met ingrediëntenlijst en bereidingswijze, die jezelf automatisch kunt laten bezorgen. Koken was nog nooit zo makkelijk en calorieën tellen is niet meer nodig!

Dit kun je verwachten bij VYTAL:

  • Een volledig persoonlijk voedingsschema, dagelijks aangevuld
  • Toegang tot 1500+ makkelijke en gezinsvriendelijke recepten
  • Eigen favoriete recepten kunnen samenstellen
  • Een handig boodschappenlijstje, of direct laten thuisbezorgen
  • Je voortgang bij kunnen houden in je statistieken en via voortgangsfoto’s

Enthousiast geworden?

Voor maar 10 euro per maand kan jij lid worden! Meld je aan en start vandaag nog met een gezonde leefstijl!

Meer recepten van VYTAL: havermout pannenkoeken met banaan, walnoten en honing

2 replies on “Recept: bloemkool ovenschotel met kip en pesto

Comments are closed.