fbpx

Recept: Bavarois van perziken en gedroogde abrikozen

Zelf taarten maken is een feestje vindt foodexpert Pascale Naessens. En deze bavarois van perziken en gedroogde abrikozen is perfect om te maken voor jouw Valentijn. Neem even de tijd om je geliefde in de watten te leggen en daarna samen te genieten van deze heerlijke taart. 

Zo maak je dit recept:

Werk: 20 minuten
Gaartijd: 10 minuten + 20 minuten in de koelkast

 • 3 perziken
 • 4 gedroogde abrikozen (die nog wat vochtig zijn) 100 g mascarpone
 • 2 g agaragar (zie tip p. 188)

Voor de bodem:

 • 100 g pistachenoten 5 dadels

Voor de afwerking:

 • rozenblaadjes (zie p. 11, 176)
 • grof gemalen pistachenoten

Benodigdheden:

 • springvorm met een diameter van 16 cm

Bereidingswijze:

 1. Maal de pistachenoten samen met de dadels. Bekleed de bodem van de springvorm met bak- papier. Lepel het notenmengsel erop en duw goed aan. Zet in de koelkast.
 2. Snijd de perziken in kleine stukken (zie tip). Maal de gedroogde abrikozen fijn. Stoof ze samen met de perziken een vijftal minuten tot ze zacht zijn.
 3. Meng de mascarpone met de agaragar en voeg toe aan de perziken. Breng het geheel aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken terwijl je goed roert.
 4. Giet het mengsel in de springvorm en zet een twintigtal minuten in de koelkast.
 5. Haal de bavarois uit de springvorm en werk af met de pistachenoten en de rozenblaadjes. Dit is een van mijn mooiste en lekkerste creaties.

Tip: perziken schillen

Het liefst schil ik fruit, groenten en kruiden niet, omdat juist in de schil en net daaronder vaak de concentraties aan vezels, vitaminen, mineralen en secundaire plantenstoffen zitten. Het is wel goed om de stukjes perzik klein te snijden, want grote stukken schil kunnen taai zijn en dat is niet fijn als je de bavarois eet. Kleine stukjes geven ook een leuke structuur.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF