Deze visburgers zijn bijzonder rijk aan smaak. Je kunt het recept zowel voor het avondeten maken, maar ook als hapje bij een feestje. Binnen 40 minuten staat deze heerlijke visburgers al op tafel. Eet smakelijk!
Werk: 20 minuten
Gaartijd: 20 minuten
Voor de visburgers:
- 300 g verse zalm
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels groene currypasta
- 1 knoflookteentje
- 10 g koriander
- 1 ei
Voor de groenten:
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 2 knoflookteentjes
Snijd de paprika in reepjes, de ui in plakjes en de tomaten in stukken. Snijd de knof- look fijn. Stoof de paprika en ui in flink wat olijfolie. Als de groenten gaar beginnen te worden, voeg je de tomaat en knoflook toe. Kruid met peper en zout en laat zachtjes verder garen.
Snijd de zalm in kubusjes van 0,5 centimeter. Hak de knoflook, koriander en lente-ui fijn. Meng samen met het ei en de currypasta door de vis. Let op met de currypasta; proef hoe sterk die is en voeg toe naar smaak. Kruid met wat zwarte peper en meng zorgvuldig door elkaar. Het is nu nog een vochtige brij, maar maak je geen zorgen: bij het bakken kleeft alles mooi aan elkaar.
Smelt wat kokosvet of boter in een pan. Vorm met twee lepels balletjes van het gehakt en bak ze 2 minuten aan elke kant in een hete pan. Draai ze voorzichtig om. Lepel de groenten op de borden en schik er de visburgertjes op.
Werk eventueel af met nog wat koriander.
Voor meer heerlijke recepten klik je hier.
Bekijk ook de kookvideo's die Pascale heeft gemaakt! Via deze link kan je ze bekijken.