fbpx

Recept: amandelmeel cake met rood fruit & pure chocolade

Nu het buiten toch koud en regenachtig is, is het perfect weer om de keuken in te duiken en iets lekkers te bakken. Deze cake met amandelmeel, rood fruit en pure chocolade is om van te snoepen! 

Dit heb je nodig

  • Amandelmeel – 200 gram
  • Bakpoeder – 1 tl
  • Zeezout – snuf
  • Banaan – 2 rijpe
  • Ei – 3
  • Roomboter – 65 gram
  • Rood fruit diepvries – 200 gram
  • Pure chocolade, 72% – 100 gram
  • Vers rood fruit – bijvoorbeeld aardbeien, frambozen en bramen

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng amandelmeel, bakpoeder en zeezout in een kom
  3. Pel de rijpe bananen en prak het vruchtvlees tot moes in een andere kom
  4. Kluts de eieren goed, voeg ze toe aan de bananenmoes en kluts dit stevig door elkaar
  5. Smelt de roomboter en meng deze door de moes
  6. Voeg de moes toe aan de kom met amandelmeel en meng het beslag
  7. Leg een vel bakpapier in een cakeblik en giet daar de helft van het beslag in
  8. Voeg het diepgevroren rode fruit toe, verdeel over de cake en schep het resterende beslag er bovenop, verdeel goed en druk lichtjes aan
  9. Bak de cake in 40-45 minuten af in de oven
  10. Til de cake met het bakpapier uit het cakeblik en laat afkoelen
  11. Smelt de pure chocolade au bain marie (kook water, giet dit in een schaal of pan, leg hier een schaaltje in en leg vervolgens brokjes chocolade in dit schaaltje, een beetje roeren en de chocolade smelt prachtig)
  12. Was het verse zomerse fruit en laat uitlekken, snijd de aardbeien doormidden
  13. Giet de gesmolten chocolade over de afgekoelde cake en top af met rood fruit
  14. Geniet ervan!

Amandel cake



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF