fbpx

Petra Kramers vriend bleek zich al jarenlang te laten onderhouden door meerdere vrouwen: ‘Hij was zo charmant en lief dat ik al zijn leugens geloofde’

Hij leek een charmante man met een vlotte babbel, intelligent en gul met zijn tijd en adviezen, maar onder het masker verschool een meester-manipulator. Petra Kramer dacht een relatie met de man van haar dromen te hebben, maar na een aantal schokkende ontdekkingen bleek diegene niet te bestaan. Als narcistische parasiet leefde haar partner bij verschillende vrouwen en maakte hij misbruik van haar liefde, gastvrijheid en geld. Na een periode vol vernedering, manipulatie, leugens en liefdesbedrog heeft Petra leren luisteren naar haar eigen gevoel.

‘Achteraf had ik alle rode vlaggen moeten zien, maar pas na twee jaar vielen de puzzelstukken in elkaar. Hij had iedere keer zullen gekke verhalen, maar leek er telkens een logische verklaring voor te hebben. Op de een of andere manier was ik helemaal in de ban van hem en ik luisterde niet naar mijn onderbuikgevoel. Hij was ook heel lief voor mij. Hij belde me ontzettend vaak en toonde oprechte interesse. We konden urenlang met elkaar praten en hij onthield alles wat ik zei. Ik vond wel dat hij veel geldproblemen had, maar Olivier en ik hadden een relatie, dus ik geloofde wat hij zei en ging er niet vanuit dat hij bij andere vrouwen woonde. Liefde maakt blind. Ik had veel eerder naar mijn gevoel moeten luisteren. Het is moeilijk om een persoon in één keer te doorzien; het stapelt zich op.’

Olivier

‘Om dit verhaal te vertellen gebruik ik altijd de naam ‘Olivier’, maar dat is niet zijn echte naam. We leerden elkaar na mijn scheiding kennen. Via Tinder had ik iemand ontmoet en hij nodige me uit om mee te gaan eten bij zijn oude baas Olivier en zijn vriendin. Olivier was een charmante lange man met een mooie stem en opgegroeid in ‘t Gooi, althans dat zei hij. Hij had een aparte mengeling tussen enerzijds opschepperig en rebels en anderzijds bescheiden. Dat vond ik een aantrekkelijke combinatie. Op dat moment wilde ik al met hem daten.

Ons eerste gesprek was heel vurig. Hij kon heel goed verwoorden wat hij bedoelde en daardoor hing ik aan zijn lippen. Ik had het idee dat hij meteen met mij de diepte inging; hij werkte op de Zuidas en had daar nogal wat verhalen over. Olivier zette zich af tegen het ‘Zuidaspubliek’, want hij kwam gewoon op zijn fietsje naar het werk en in een spijkerbroek. Dat trok mij heel erg aan en daardoor voelde ik meteen chemie tussen ons.

Ik wilde me niet mengen in zijn relatie dus ik zette uit mijn hoofd dat we gingen daten. We hebben wel contact met elkaar gehouden, maar dat was zakelijk. Ik had al een tijdje geen relatie meer met de man van Tinder en vlak voor Kerst zei Olivier dat hij bij zijn vriendin weg was en alleen woonde. Op dat moment greep ik mijn kans en begonnen we te daten. Het was erg moeilijk om met hem af te spreken, want telkens zei hij af. De ene keer moest hij een vriend helpen met verhuizen en de andere keer had hij even tijd voor zichzelf nodig. Uiteindelijk hadden we in maart een date op het strand. Hij had een mooie, bruine labrador mee en we hebben samen geluncht. Toen vond ik hem zo’n leuke, fijne man en was ik eigenlijk al in de ban van hem.’

Aparte verhalen

‘In de zomer die volgde nodigde Olivier mij uit om mee te gaan naar zijn vakantiehuis in Frankrijk. Deze had hij geërfd van zijn overleden moeder. Hij liet foto’s zien van een mooi wit huis met een zwembad. Toen het moment daar was liet hij niks meer van zich horen. Uiteindelijk heb ik hem gebeld en bleek hij al onderweg te zijn naar Frankrijk. Hij moest even alleen zijn en dingen regelen. Dat leek voor hem de normaalste zaak van de wereld, alsof hij was vergeten dat ik al klaarstond met mijn koffers. Bij terugkomst wist hij het verhaal zo te verdraaien en mij in te palmen dat ik weer voor hem bezweek.

Zo waren er iedere keer aparte verhalen waar hij een logische verklaring voor had. Hij had  geen paspoort, er zaten exen achter hem aan en van de een op andere dag had hij een nieuwe hond. Rond de Kerst is hij bij mij ingetrokken, omdat hij zijn baan kwijt was. Een halfjaar later kreeg ik een mail van een vrouw waarin stond dat Olivier vorig jaar de hele tijd bij haar was geweest en dat ze het had uitgemaakt omdat ze hem niet vertrouwde. Ze voegde daaraantoe dat de hond van haar was en dat zij al die tijd zijn huur had betaald.

Ik was in pure shock en confronteerde hem met de mail die ik had ontvangen, maar wederom wist hij een mooi verhaal op te hangen. Hij gaf toe dat zij inderdaad een paar keer de huur van zijn huis betaald had en dat zij in de veronderstelling was dat ze een relatie hadden. Hij durfde dat niet tegen me te vertellen, want hij vond het beschamend dat hij geld nodig had; hij wilde immers een stoere jongen voor mij zijn. Vervolgens zei hij dat hij van me hield, dat ik zijn veilige haven was en de enige was die hem begreep. Dat wilde ik horen natuurlijk, dus ik was gesust.

Achteraf bleek dat hij nog twee vrouwen naast mij had. Tijdens onze relatie woonde hij bij de vrouw die mij mailde. Zij had hem rond Kerst de deur uitgezet en een andere vrouw had hem die maand daarvoor al gedumpt. Op het moment dat alles bij hem wegviel, gebruikte hij de smoes dat hij geen baan meer had om bij mij in te trekken.’

Scheurtjes

‘We zijn daarna nog samen op vakantie gegaan en toen begonnen de scheurtjes te ontstaan. Emotioneel gebeurde er heel veel ingewikkelde dingen. Olivier kreeg woedeaanvallen en hij liet allerlei manipulatietechnieken op mij los waardoor ik me heel klein ging voelen. Hij ontwrichtte mij constant waardoor ik mezelf helemaal verloor. Ik kon steeds minder goed doorzien in wat voor situatie ik zat. Daardoor sliep ik steeds slechter, viel ik af en werd ik zelf ook heel prikkelbaar. Ik herkende mezelf niet meer.

Ook mijn twee kinderen begonnen steeds meer problemen met mijn vriend te ervaren. De situatie werd erg controlerend en grillig, waardoor mijn dochter op een gegeven moment zei dat ze bij haar vader wilde wonen. Daar schrok ik toen zo erg van. Voor de rest zag niemand in wat voor situatie ik zat, behalve mijn beste vriendin. Zij had door dat ik in zijn greep zat en dat er iets niet klopte. Ik was altijd ontzettend outgoing en flamboyant en ineens was ik stil en ingetogen, volgens haar.’

Voortvluchtig

‘Een paar maanden daarna ben ik door een heleboel andere vrouwen benaderd via de mail omdat ze me wilden waarschuwen. Zij hebben aan mij uitgelegd wat Olivier uitspookte; hij bleek voortvluchtig te zijn en al twintig jaar van vrouw naar vrouw te hoppen. Alles viel op z’n plek en ineens begreep ik waarom hij geen paspoort, baan of geld had. Financieel stond hij nog bij heel veel mensen in het krijt, waaronder bij zijn vader voor het huis in Frankrijk. Hij manipuleerde vrouwen zodat zij hem onderdak gaven en in de periode dat wij steeds meer ruzie kregen, had hij ook al een andere vrouw aan de haak geslagen als back-up.

Olivier had op allerlei manieren grip op mij, want hij had mijn wachtwoord, creditcard en sleutels. Uiteindelijk hielpen de vrouwen die me benaderd hebben mij om hem uit huis te zetten. Dit vond ik heel moeilijk. Omdat de relatie me op dit moment al zo had uitgeput, moest ik al mijn krachten bij elkaar verzamelen om hem voorgoed uit mijn leven te wissen. Dat vond ik heel moeilijk.’

Herstel

‘De twee jaar daarna heb ik me vooral gefocust op mezelf. Ik heb de tijd genomen om aan iedereen uit te leggen wat er was gebeurd en schoon schip te maken met mijn kinderen. Aan de ene kant was ik ontzettend boos, maar aan de andere kant miste ik de relatie die ik dacht te hebben en had ik gek genoeg liefdesverdriet. Maar, degene die ik dacht dat hij was, was verzonnen. Hij wist heel goed hoe hij vrouwen moest bewerken; hij kende mij beter dan ikzelf. Olivier gaf warmte, aandacht en verbinding. Deze man was niet bang om zichzelf kwetsbaar op te stellen en voor dat toneelstuk ben ik gevallen.

Ik heb een boek geschreven over wat mij is overkomen, genaamd ‘Zonder jou besta ik niet’. Het schrijven dwong me om goed na te denken over wat er allemaal was gebeurd en daardoor heb ik het een plekje kunnen geven. Wat voor patronen in mij konden dit laten gebeuren? Daardoor ben ik me veel bewuster geworden over mijzelf en nieuwe relaties. Ik help graag andere mensen en zie graag het beste van anderen in. Ik heb bewust de keuze gemaakt dat ik niet iemand wilde worden die niemand vertrouwt, want dat maakt het leven niet prettiger. Nog steeds geloof ik in liefde en ik blijf daarin geloven. Een man als deze kom ik ook nooit meer tegen en die weet ik inmiddels wel te doorzien. Ik heb geleerd dat ik altijd naar mijn onderbuikgevoel moet luisteren, want dat heeft vaak gelijk.’

3D Zonder jou besta ik niet S Petra Kramers vriend bleek zich al jarenlang te laten onderhouden door meerdere vrouwen: ‘Hij was zo charmant en lief dat ik al zijn leugens geloofde’

‘Zonder jou besta ik niet’ is te koop voor 22,95 via deze link

Foto: Liesbeth PaardekooperWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF