slagroomchia

Perzik met slagroomchia, maar dan anders

Chiazaad is rijk aan omega 3, een stof die belangrijk is voor gezonde hersenen, en het geeft ons kracht. Hier zorgt de combinatie van chia met haver en macadamianoten voor een superromig geheel, en het wordt nog beter door de gekaramelliseerde perziken en het knapperige, geroosterde kokos. Maak dit ontbijt ’s avonds al klaar, dan kan het chiazaad de hele nacht de vloeistof absorberen.

Voor: 4
Tijd: 12 uur

Ingrediënten

100 g macadamianoten, minstens 8 uur in water geweekt, afgespoeld
60 g chiazaad
¼ tl vanille-extract of 1 tonkaboon, geraspt
2 el honing
½ tl zout

Voor de perziken
2 rijpe perziken, gehalveerd, pit verwijderd
½ tl rietsuiker of kokosbloesemsuiker
1 tl fijngesneden verse rozemarijn

Serveren met
50 g macadamianoten, grofgehakt
4 el Hennepyoghurt (op blz. 171 in het boek staat daar een recept voor) of kokosyoghurt

Bereiding

CHIA Hak de macadamianoten minstens 1 min. fijn met 300 ml water totdat zich een glad geheel heeft gevormd. Schenk de macadamiamelk in een grote glazen kan en roer met een vork het chiazaad, de vanille, honing en het zout erdoor. Zet minstens 4 uur of een nacht in de koelkast.

PERZIKEN Bestrooi de perzikhelften met de suiker en rozemarijn en zet ze onder de grill of leg ze in de grillpan totdat ze karamelliseren. Dit duurt, afhankelijk van hoe rijp ze zijn, 5-10 min. Leg de gekaramelliseerde perziken op de chia, met een lepel Hennepyoghurt. Bestrooi met de grofgehakte macadamianoten en serveer.

Tip

Je kunt dit gerecht tot 3 dagen nadat je het gemaakt hebt koud serveren; dus maak het van tevoren klaar. Je kunt de perziken ook gebruiken met overnight oats, havermout of zelfs als licht nagerecht.

Dit recept is afkomstig uit MIND FOOD, eet jezelf gelukkig. Waarin Lauren Lovatt 75 recepten met je deelt. MIND FOOD is uitgegeven bij Terra en te koop voor 25,99 bij onder andere bol.com.