Speciaal voor Pasen ontwikkelde Pascale Naessens in samenwerking met Aramark een ready-to-eat foodbox met daarin een culinair viergangenmenu. Het enige wat jij nog moet doen? De gerechten opwarmen, de voeten onder tafel schuiven en gezond genieten.
De succesvolle culinaire auteur Pascale Naessens lanceert samen met cateringpartner Aramark een paasbox vol heerlijk gezonde gerechten. Het viergangenmenu bestaat uit originele gerechten uit haar eigen boeken. “Als het over voeding gaat, dan moeten we meer grijpen naar volwaardige en natuurlijke voeding”, benadrukt Pascale. “Het menu bestaat uit pure ingrediënten die licht verteerbaar en voedzaam zijn. Zo wil ik aantonen dat je ook op een gezonde manier kan genieten. Het is een misverstand dat gezonde voeding niet lekker zou zijn. De hoeveelheid snelle koolhydraten misleidt veel mensen. Hoe meer je daarvan eet, hoe meer je daarvan wilt. Gelukkig geldt hetzelfde voor pure voeding; eens je die pure smaken gewend bent, verlang je net naar meer daarvan.”
Zelfs met een gelegenheid zoals Pasen kan die puurheid primeren. “De gedachte dat je aan tafel kan schuiven om gewoon lekker te genieten zonder schuldgevoel doet deugd. Die voedzaamheid maakt het menu extra lekker. Deze feestdag is ineens ideaal als voorproevertje van wat we allemaal in petto hebben. Het is de bedoeling om hierna nog andere menu’s samen te stellen.”
Op het menu vind je een gevulde kalkoen met groenten en champignons als voorgerecht, gevolgd door pittige rode biet met ricotta uit de oven. Als hoofdgerecht staat een ovenschotel met lamskotelet en pompoen op het menu, om te eindigen met een frambozen cheesecake met bodem van noten en gedroogde abrikozen als hoogtepunt. Optioneel kan je hierbij kiezen voor aangepaste wijnen of kan je een kindergerecht toevoegen. Dit alles wordt
ready-to-eat geleverd aan huis. “In het geval van zo’n paasmenu vind ik het minder interessant om mensen thuis zelf nog te laten koken. Je wil genieten zonder nog uren in de keuken te moeten staan. Het enige wat je thuis moet doen, is de gerechten opwarmen en je kan eraan beginnen. Heerlijk, toch?”