De heerlijke producten van Maza zijn niet alleen om te dippen en te smeren maar je kunt er ook heerlijk mee koken. We delen graag een favoriet lunch gerecht met jullie; Flammkuchen met hoemoes en gegrilde aubergine. De hoemoes wordt vers gemaakt volgens een authentiek recept en bereidingswijze. De hoemoes van de beste kikkererwten, fijnste sesam en een vleugje verse knoflook is een heerlijke basis om mee te koken. Het levert verschillende smaaksensaties waardoor er heerlijke delicatessen mee gemaakt kunnen worden.
Maak zelf een heerlijk lunch gerecht!
Flammkuchen met hoemoes en gegrilde aubergine.
Ingrediënten
- 100 gram Maza Hoemoes Chipotle
- 2 rollen Vers Flammkuchendeeg
- 2 stuks Aubergine
- 100 gram Granaatappelpitjes
- 8 takjes Koriander
- 3 eetlepels Maza Labneh
- 1 stuks Citroen
- + olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Hak de helft van de koriander fijn en meng met 2 eetlepels olijfolie.
- Snijd de aubergine over de lengte in plakken. Bestrijk met de kruidenolie en grill in een grillpan tot er mooie grillstrepen ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
- Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer met Maza Hoemoes Chipotle. Leg de gegrilde aubergine erop en bak de flammkuchen in de oven 15 minuten gaar en krokant.
- Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng met de Maza Labneh en 1 eetlepel water.
- Garneer de flammkuchen met de citroenyoghurt en verdeel de citroenrasp erover. Garneer met de granaatappelpitjes en de overige koriander.
Dit recept kan ook met een andere smaak gemaakt worden. Voor meer inspiratie: maza.nl, of op social: MasMasMaza (Facebook), @masmasmaza (Twitter en Instagram).
Zou je liever een vegetarische burger met gegrilde halloumi willen maken? Lees het recept hier!