fbpx

Onze brain balance expert Charlotte Labee stelt zich voor!

Weten wat er in iemand anders z’n hoofd omgaat, dat willen we soms allemaal wel. Exact dat is de reden dat we vanaf deze week bij Wendy online een nieuwe expert hebben. En wel een brain balance expert. Namelijk Charlotte Labee. Vanaf deze week zal zij jullie meenemen in de wereld van ons brein.

‘Als je de balans vindt tussen wat jouw brein nodig heeft en de juiste mindset om je aangepaste levensstijl vol te houden zul je je een stuk gelukkiger voelen. Niet voor even, maar voor altijd’ – Charlotte Labee

https://www.instagram.com/p/B0BAiG7F5Wr/

Mentale disbalans

Je hoeft de krant maar open te slaan, een nieuwssite te openen en je leest wel iets over een bepaalde vorm van disbalans, denk aan depressies, burn-outs, obesitas, diabetes type 2, etc. Stuk voor stuk Westerse ziektes die met de dag groter worden.

Een hoop mentale disbalans brengt dit met zich mee, in een wereld die steeds sneller verandert, de moderne wereld waarin we vandaag de dag leven, eist voor veel mensen z’n tol. Voor ieder op zijn eigen manier. Ik weet hoe het voelt om uit een negatieve spiraal op te stappen en het leven weer in eigen hand te nemen. Na een fikse burn-out kreeg ik verlammingsverschijnselen en belandde bijna in een rolstoel. Na nog flink wat tegenslagen op zakelijk en privégebied (mijn kledinglijn ging failliet en ik kreeg baarmoederhalskanker) hervond ik mijn geluk onder andere in het geven van lezingen. Ik volgde diverse opleidingen en trainingen, waaronder Orthomoleculaire opleiding, tot voedinsgexpert tot de verdieping in de neuroscience, NCE, NLP en BMR. Ik ontdekte dat de hersenen een grote rol spelen in de weg naar een happy life in balans. En daar is niks moeilijks aan. Met mijn methode ontdek je wat jij nodig hebt om helemaal jezelf te kunnen zijn.

Ook geef ik veel trainingen, workshops en lezingen en lanceerde ik onlangs de Golden Growth® academy. Ze zo veel mogelijk mensen te helpen met het bereiken van een gelukkiger mindset en gezondere levensstijl. 10 september verschijnt haar eerste boek: “Brain balance”.

Lifestyle veranderen

Door mijn unieke aanpak met mijn Golden Growth model is mijn missie om dagelijks zoveel mogelijk mensen te inspireren. Met concrete informatie, die helder is en in begrijpbare taal. Want hier liep ik zelf ook tegenaan in een periode dat ik wilde ontwikkelen als mens, dat er zoveel zelfhulpboeken zijn, maar er niet 1 heel concreet, helder en echt het verschil maakt. Daar heb ik verandering in gebracht. Met mijn methode kun je binnen 60 dagen en 6 stappen oude patronen veranderen naar nieuwe patronen. Je lifestyle veranderen, niet terugvallen in oude patronen en zorgen dat je het volhoudt. Want juist dat is wat het moeilijkste is als je wilt veranderen, het terugvallen. Ook daar heb ik wat op bedacht, namelijk de Muda Muri Mura methode, geïnspireerd op het Japanse Kaizen.

Inspiratie

Vanuit vele verschillende stromingen haal ik mijn inspiratie en kennis; er is niks in het leven wat maar eenzijdig is, zeker het leven zelf niet. Daarom kijk ik naar zoveel mogelijk invalshoeken;

  • Voeding
  • Beweging
  • Ontspanning
  • De basisbehoefte als mens
  • Hoe werken je fysieke maar ook mentale processen samen met elkaar
  • Stress
  • Slaap

Al deze factoren maken het namelijk of je in balans bent of niet, brain balance noem ik dat, alles wordt vanuit je hersenen aangestuurd. De hele dag door, 24/7 werken onze hersenen voor ons. We staan daar nog te weinig bewust bij stil. Het is goud wat we in ons hoofd hebben zitten maar benutten het nog te weinig, tijd om daar verandering in aan te gaan brengen!

Zorg goed voor je hersenen

De komende weken zal ik het over al deze verschillende onderwerpen gaan hebben, met vooral veel handige en praktische tips om je hersenen beter te leren begrijpen en anders te gaan aansturen. ‘Wie goed zorgt voor zijn hersenen, zal ervaren dat de hersenen goed voor jou zorgen. Je komt in balans.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF