fbpx

Ontspannen met Afke: deel 3

Zin om even te ontspannen in deze rare tijd? Dat is helemaal niet gek! Deze week hebben we weer een korte video van Afke over onder andere de ademhaling. Neem even een paar minuutjes voor jezelf om deze oefeningen uit te voeren.

 

 

Afke: ‘Ja, weer een filmpje over ademen, maar het werkt zo goed om het lichaam rustiger of juist actiever te maken. Het ademen door het linker of juist rechter neusgat geeft effect. Om het lichaam te activeren kunnen we meer door het rechter neusgat ademen. Willen we rust vinden, dan is het juist effectief om door het linker neusgat te ademen. Probeer het maar eens uit. Je kunt ze ook om de beurt afwisselen.
Deze ademhaling wordt ook wel alternate nostril breathing genoemd of Nadi Shaudana. Een prachtige yoga oefening om meer in balans, in harmonie met jezelf te komen. En ook heel handig als je meer energie wilt of juist wat extra kalmte.’

 

Hier vind je meer oefeningen van Afke. Op haar eigen Insta deelt ze elke week een extra lange oefening.

Afke Reijenga is yoga, adem en tantra coach. Het heeft haar altijd geïntrigeerd hoe je door beweging en adem je eigen energie kunt veranderen en jezelf kunt bevrijden.

Meer video’s vind je op haar Instagram!

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF