fbpx

Ontdek het mooiste van Zeeland met deze wandelroute

Op zoek naar een mooie wandelroute? In september brachten we samen met Wendy en Leontien het wandelboekje uit en wij delen de leukste routes met jou. Vandaag delen we een route door  Zeeland. Trek je wandelschoenen aan en ontdek wat deze provincie allemaal te bieden heeft!

Zeeland

Met 385.000 inwoners is Zeeland niet heel dichtbevolkt, maar er zijn genoeg leuke steden en dorpjes, denk aan Middelburg, Vlissingen, Goes, Veere, Tholen, Terneuzen en Zierikzee. Verder is Zeeland een bijzondere lappendeken van eilandjes, poldertjes en dijken. De strijd tegen de zee schreef de historie en na de Waternoodsramp in 1953 heeft het Deltaplan de provincie een indrukwekkende verdediging opgeleverd. Een van de rustigste plekken van Zeeland is het dunbevolkte Noord-Beveland, dat zelf de slogan Eindeloos Eiland hanteert.

Informatie over de wandeling

Duur: de wandeling duurt ongeveer 2 uur en is 7,85km lang.
Parkeren en beginpunt: parkeerplaats centrum Middenstraat, 4491 EN, Wissenkerke

Klik hier om naar de route te gaan.

Wissenkerke – Noord-Beveland

Campings en een jachthaven. De hoofdstad van Noord-Beveland is een dorp met slechts 1.175 inwoners dat van de recreatie leeft. De ligging is ideaal, Wissenkerke ligt in het centrum van een paar bijzondere natuurgebieden, waardoor de variatie in flora en fauna ongekend is. Er zijn enkele familiestranden en watersporters en duikers halen er hun hart op, maar Wissenkerke staat vooral bekend als een ultiem wandelgebied.

Rust of reuring

Hoewel de natuur en de ruimte een zeer aangename stilte geven, kan het soms flink druk zijn in Wissenkerke. In de zomer zijn er de nodige feesten en treden er vele bands op. Het Zeeuwse Folkloreweekend is befaamd, inclusief het traditionele ringsteken ter paard. Er is een oude ambachtenmarkt en als je alles vanuit de lucht wilt zien, kun je de helikopter in. Aan het einde van het jaar is er altijd weer: de Fright Night, een tocht waarbij men ergens op Noord-Beveland wordt gedropt. Op de weg terug naar Wissenkerke moeten een aantal opdrachten worden uitgevoerd. Kortom: genoeg te doen en te beleven, want ook de winkeltjes en restaurantjes in het pittoreske centrum mogen er zijn.

Wat is er te zien?

Molen Landzigt werd in 1857 neergezet en vormde de vervanging van een houten wipkorenmolen die ook op deze plek stond. De molen wordt nog steeds gebruikt voor het malen van graan. Ook korenmolen De Onderneming is een knappe jongen. Verder is de prachtige dijk langs de Oosterschelde een ideaal plekje voor je picknick. En vergeet niet langs boerderijwinkel Hogehoeve te lopen voor je groente, fruit en aardappelen uit eigen teelt. Ook vind je hier Zeeuwse streekproducten. Ze stellen er graag een leuke cadeaumand voor je samen.

Flora en Fauna

Karrenvelden, kreken en inlagen zorgen ervoor dat de Oosterschelde zijn geschiedenis verraadt en nogal wat te bieden heeft: waaierkokerwormen, zeeanemonen, Iers mos en zeekatten. De scholekster, de wulp, de tureluur, de fuut, je vindt ze allemaal tijdens je wandeling. Duikers willen nog wel eens zoeken naar zeehonden en bruinvissen. En ja, die zijn er ook.

Eten en drinken

SPAR Wissenkerke is de ideale winkel voor je lunch. En als je na de wandeling jezelf wilt belonen met een lekker maal, dan kun je goed terecht in Wissenkerke bij restaurant Kroon te vinden aan de Voorstraat 17, waar uiteraard een goed visje wordt gebakken en zeevruchten op het menu staan.

Tips voor de hond

Aangelijnd mogen honden vrijwel overal lopen.

Body & Mind-special

In de nieuwe Body & Mind-special van WENDY vind je heel veel goede tips en inspiratie om lekker in je vel te zitten en rust in je hoofd te vinden. Ook vertellen bekende Nederlanders als Sylvia Geersen, Gwen van Poorten, Rens Kroes en Michael en Cindy Pilarczyk over hoe zij de balans tussen hun body en mind bewaren. Wendy’s yogalerares Judith van Hal, die met veel liefde de yogalessen tijdens de WENDY-retreats op Ibiza verzorgt, stelde een serie samen van elf yogaoefeningen voor meer kracht en rust in je hoofd en oogleraar Max Nieuwdorp, schrijver van de bestseller Wij zijn onze hormonen, vertelt wat hormonen met ons doen als we 20, 30, 40, 50 of 60 zijn. We delen drie heerlijke gezonde recepten van Rens Kroes, Wies Verbeek vertelt hoe je gelukkig oud kunt worden en trendwatcher Denise Kortlever neemt ons mee in de wereld van ons eten in de toekomst.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF