fbpx

Ontdek de verschillende routes tijdens de Ladies Ride op 17 juli

Kom 17 juli samen met Wendy en Leontien in beweging tijden de Ladies Ride. Fiets op eigen gelegenheid (met of zonder ervaring) een van de routes die zijn uitgestippeld. Het beloofd een super gezellige dag te worden met verschillende activiteiten om de fietsroutes heen. Wist je al dat Nielson komt optreden op deze sportieve dag?

Ga naar buiten en fiets mee met eén van de routes. Er zijn routes uitgestippeld van 25, 45 en 80 kilometer die je kunt rijden met familie, met buren, vrienden of lekker rustig alleen. Of je nu een oude omafiets hebt of een snelle sportfiets, dat maakt niet uit. Ook voor handbikes zijn de routes toegankelijk.

25 kilometer Ladies Ride

De start is bij het wielerparcours van RWC Ahoy en gaan met een boog naar het levendige Annie M.G. Schmidtpark in Berkel en Rodenrijs. Wie kent Annie M.G. Schmidt niet? In deze omgeving schreef zij haar welbekende versjes.

In eigen tempo fiets je richting Bleiswijk. De route loopt parallel aan de Hogesnelheidslijn, maar de geluidswal zorgt ervoor dat je daar niks van merkt. In het tuinbouwgebied van Bleiswijk is iedereen gek op bloemen. Maar het mooiste komt nog: het officiële Zangfietspad van Lansingerland. Op het Zangfietspad zingen niet alleen de vogels, maar mag je zelf ook helemaal los. Maak de leukste muziek op defiets.


Na het Zangfietspad bereiken we de Rottemeren. Het groen outdoor-paradijs, wat perfect is voor fietsers die van een rustige omgeving houden. Je fietst dit gebied helemaal door naar het dorp Oud-Verlaat. Dwars door het Hoge Bergse Bos en de wijk Hillegersberg bereiken we daarna de finish.

45 kilometer

De 45 kilometer route start bij het wielerparcours van RWC Ahoy. Dan trekken we westwaarts naar het vliegveld. Met een klein lusje vind je de Delftsche Schie (Rotterdam en Delft streden er ooit om de tolrechten) en kijk je uit op Golfpark Rotterdam. Vervolgens fietsen we het groen in.

Via de Oostveenseweg bereik je de groep boerderijen die samen het buurtschap Abtswoude vormen. Hier wonen nu nog maar 20 mensen wonen. Hoogtepunt van deze weg zijn de Ackerdijkseplassen, een onvermoed natuurreservaat tussen het beton van Delft en Rotterdam. Het gebied wordt beheerd door Natuurmonumenten. Dankzij de afwisseling van rietland, moeras, bos, watertjes en weilanden vind je er allerlei bijzondere vogels. Wil je even uitrusten? Dit kan langs de Ackerdijkseweg. Hier zijn twee observatiehutten en een uitkijktoren. Tijdens het uitrusten kan je dan gelijk ook genieten van de prachtige natuur.

80 kilometer Ladies Ride

Heb je al enige fietservaring in de benen, dan is de 80 kilometer zeker een toffe uitdaging voor jou.

We starten bij het wielerparcours van RWC Ahoy. Richting het westen fietsen we het buurtschap Zweth in.  Tussen de oude boerderijen van Abtswoude door, langs de tomatenkassen naar Kwintsheul. Nadat we onder Den Haag langs zijn gekomen, komen we aan in de prachtige duinen.

Via Monster fietsen we vervolgens naar de populaire Hoek van Holland. Op dit punt zijn we halverwege de tocht. Langs de Maeslantkering, het laatste onderdeel van de Deltawerken, fietsen we naar Maassluis. Wist je dat hier Bassie en Adriaan vandaan komen? Tot slot fietsen we van de Ackerdijkse Plassen naar de finish waar een leuke afsluiting op ons wacht.

ictgroup2 Ontdek de verschillende routes tijdens de Ladies Ride op 17 juli
voltaren Ontdek de verschillende routes tijdens de Ladies Ride op 17 juli
loterij Ontdek de verschillende routes tijdens de Ladies Ride op 17 juli
spar Ontdek de verschillende routes tijdens de Ladies Ride op 17 juli
liv Ontdek de verschillende routes tijdens de Ladies Ride op 17 juli
staats2 Ontdek de verschillende routes tijdens de Ladies Ride op 17 juliWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF