fbpx

Ontdek avontuurlijk wandelen met Back to Nature

In Back to Nature nemen Eva Spigt en Nicola Dow je mee op avontuur in de Nederlandse natuur. Wandelen is door de lockdown onze leukste hobby geworden en in Nederland kan je prachtige wandelingen maken. Het boek verscheen afgelopen week en WENDY testte één van de bijzondere wandelingen uit. 

Eva en Nicola, oprichters van het wandelplatform Backtonaturehikes, hebben voor Back to Nature de elf mooiste wandelingen in Nederland op een rij gezet en vastgelegd met prachtige analoge fotografie. Ook delen ze de beste tips voor onderweg, waar je midden in de natuur kunt overnachten bijvoorbeeld of wat je naast wandelen nog meer in het gebied kunt doen. Sprokkel duindoornbessen bij elkaar voor een duindoorncocktail of pluk je eigen oesters zo uit zee, verser kan niet!

Naast de mooiste wandelingen en wildernis skills vind je in Back to Nature ook ademoefeningen, tips voor je eigen stilte retraite en andere ‘zen’ activiteiten. Zo wordt een doodgewone wandeling een heel avontuur!

Over Backtonaturehikes

In 2019 kreeg Eva onverklaarbare gezondheidsklachten en liep ze helemaal vast. Om een beetje te ontspannen begon ze samen met haar vriendin en hardcore wandelaar Nicola, lange wandelingen door Nederland te maken. De natuur heeft van kleins af aan een belangrijke rol gespeeld in het leven van Nicola. Urenlang wandelen door bos en duinen is voor haar een manier om te vertragen, te verstillen en zich te laten verwonderen. Eva knapte onwijs op van deze wekelijkse wandelingen en zo ontstond ook het idee om samen het platform Backtonaturehikes te starten.

image00001 Ontdek avontuurlijk wandelen met Back to Nature

Wandelen door de Nederlandse natuur

Voor de lancering van het boek ging WENDY op pad om één van de wandelingen uit te testen. Bij de parkeerplaats kuil van Drakensteyn in Baarn treffen we eerst een heel leuk tentje aan, waar je wat te drinken en te eten kan halen. Heerlijk om even op te laden voor het wandelen of juist even te relaxen erna.  Het witte bordje ‘Stulpwandeling’ richt recht op een pad vol met bomen.

We beginnen de korte route van 3,1 kilometer in Lage Vuursche met een groen uitzicht. Al snel verandert dat in de hei. Kilometerslang. Na een tijdje komen we aan bij een heuvel, we kijken op het bordje of we wel echt deze kant op moeten, hij wijst wel degelijk die kant op. Zwoegend klimmen we op de berg, waarna we even later weer naar beneden worden gestuurd. Tussen de bomen door zien we iets bewegen. We kijken goed en in het begrazingsgebied loopt een wilde koe. Hoewel het ‘maar’ een koe is, vinden we het mooi om haar in deze omgeving te zien. Over de zandpaden en tussen de bosjes door komen we na minutenlang lopen weer terug bij de parkeerplaats. En we zijn het erover eens, dit is een aanrader.

Bekijk het filmpje hieronder om een sfeerimpressie van de wandeling te krijgen.

 Bliss by Luke Bergs | https://soundcloud.com/bergscloud/
Creative Commons – Attribution-ShareAlike 3.0 Unported
https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/
Music promoted by https://www.chosic.com/

Back to Nature is verschenen bij uitgeverij Spectrum en kost 20,99
550x692 Ontdek avontuurlijk wandelen met Back to Nature
Lees meer inspirerende boekentips:

Angel werd 25 jaar lang misbruikt en mishandeld door haar ouders: ‘Het heeft enorme gevolgen voor je hele leven’

Laura zat 40 dagen opgesloten in een psychiatrische inrichting: ‘Ik heb nu nog altijd hulp nodig om dat trauma te verwerken’

Kyra vluchtte weg met haar kind: ‘Jarenlang was ik bang voor een wraakactie van mijn Iraanse schoonfamilie’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF