fbpx

Onderzoek. Pure witlofwortel verbetert je darmgezondheid

Na vijf jaar wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het gebruik van gedroogde cichoreiwortel, ook wel witlofwortel genoemd, een belangrijke bijdrage levert aan het voorkomen en omkeren van bepaalde ziektes. De werking hiervan kwam via een Whitepaper naar buiten. Dit is een document dat beschrijft hoe een product een specifiek probleem oplost. 

Ziektes

Meer dan 50 procent van de mensen heeft te maken met één of meerdere welvaartsziektes. Dit zijn aandoeningen zoals overgewicht, prediabetes, Type 2-Diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en darmkanker. Deze ziektes worden vooral veroorzaakt door verkeerde voeding. Een zogenoemd ‘Westers’ eetpatroon bestaat uit veel bewerkt voedsel, zoals fast food. Dit verzwakt de darmflora en daarmee ook het immuunsysteem. Op den duur verzwakt dit je hele gezondheid. Vooral een tekort aan de juiste vezels is hier een reden van. Volgens het Voedingscentrum is dat tekort in Nederland opgelopen tot 15 tot 20 gram voedingsvezels per persoon per dag. Wanneer deze vezels worden aangevuld, verhoogt dit de darmgezondheid. Daarmee wordt ook de kans op welvaartsziektes verlaagt. De WholeFiber brokjes bevatten een hoog gehalte aan vezels, namelijk 85%. Deze worden geleidelijk over de lengte van de dikke darm verdeeld en komen als voedsel beschikbaar voor de goede darmflora.

Werking witlofwortel

Witlofwortel helpt bij de ondersteuning van je spijsvertering en verlicht een opgeblazen gevoel. Het bevat verder ook inuline, een oplosbare vezel die de spijsverteringsflora in de darmen ondersteunt. Dit verbetert de spijsvertering en helpt bij het wegspoelen van gifstoffen en versterkt het immuunsysteem. Witlofwortel heeft een goed effect op de huid en vertraagt daarmee ook de veroudering van de huid. Ook helpt het om gifstoffen uit de lever te verwijderen. Het bevat een heleboel vitamines en mineralen zoals calcium en fosfor voor sterke botten, kalium voor het hart, ijzer voor bloedarmoede, zink voor het immuunsysteem en magnesium voor het stabiliseren van de bloeddruk.

Voedingsvezels

Sinds kort is witlofwortel verkrijgbaar op de Nederlandse markt onder de naam WholeFiber. Wanneer je dagelijks een klein krokant brokje hiervan inneemt, voedt dit je darmflora. Dit zorgt ervoor dat je stoelgang, darmgezondheid en immuniteit blijvend verbetert. Op basis van een aantal klinische studies met Wholefiber beschrijft de Whitepaper de positieve werking op de stoelgang, darmgezondheid, immuniteit en het beheersen van bloedglucose gedurende de hele dag. In het ‘Westerse’ eetpatroon komen we 40 tot 70% van de essentiële voedingsvezels te kort. Terwijl die voedingsvezels nou juist zo belangrijk zijn voor een gezonde darmflora en het welzijn van lichaam en geest. WholeFiber bevat vier van deze zogenoemde prebiotische vezels in natuurlijke vorm. Een toevoeging van 5-15 gram WholeFiber aan je dagelijkse voeding is een simpele manier om je gezondheid te verbeteren.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF