fbpx

Onderzoek. De overgang heeft een groot effect op het sociale leven van vrouwen

In een onderzoek van Care for Women is gebleken dat bijna 60 procent van de vrouwen een negatief effect ervaart tijdens de overgang op haar sociale leven. Dit zijn verontrustende cijfers, omdat elke vrouw met de overgang te maken krijgt en dit vaak 7 tot 10 jaar duurt. In Nederland zijn er op dit moment zo’n 1,6 miljoen vrouwen in de overgang.

Het onderzoek is verricht onder 2200 vrouwen en meer dan de helft van die vrouwen geeft aan dat de overgang, met bijbehorende klachten, hun sociale leven negatief beïnvloedt. Maar 11% van al deze vrouwen ervaren geen effect op hun leven. Naar mate dat je ouder wordt, veranderd je leven sowieso al; De kinderen gaan puberen of het huis uit en je ziet ook dat dit de levensfase is waarop de ouders zorg beginnen te vragen, de mantelzorg. De overgang en het combineren van werk met het privéleven zorgt dus voor meer ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Oplossing

De klachten die de overgang veroorzaakt, zijn aan te pakken. Om het probleem te verhelpen zijn er onder andere professionele hulpverleners die, door de meeste zorgverzekeraars, vergoed worden. Een Care for Women-specialist is een professionele zorgverlener die gespecialiseerd is in het vrouwelijk lichaam en de hormonen. Ze zijn er om vrouwen te helpen met de overgangsklachten. Voor deze hulp heb je geen verwijzing van de huisarts nodig.

Over Care for Women

Wat we dus kunnen concluderen is dat de overgang een veel grotere invloed heeft op het sociale leven dan wij denken. Naast je lichamelijke verandering, verandert er ook veel in je omgeving. Dit is zeker niet makkelijk, maar er is hulp. Blijf zeker niet met je klachten rondlopen, maar zoek hulp als je daar behoefte aan hebt.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF