fbpx

Verpleegkundig specialist legt uit waarom bewegen zo belangrijk is voor kankerpatiënten

Beweging en fysieke inspanning is erg belangrijk voor mensen die kanker hebben. Uit onderzoek is namelijk bewezen dat meer bewegen bijdraagt aan een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid, een hogere levenskwaliteit en een verminderde kans op terugkeer van de kanker. Melissa Sombroek is verpleegkundig specialist oncologie en zet zich in voor meer beweging bij kankerpatiënten.

Bewegen

Vermoeidheid is een van de meest voorkomende bijwerkingen van kankerbehandeling. Melissa: ‘Het is heel moeilijk om de motivatie uit je tenen te halen als je hele lichaam aangeeft om vooral niet te bewegen. En toch helpt bewegen.’ Zo kwam Melissa op het idee om een boksclinic te organiseren voor vrouwen die kanker hebben. Hiermee hoopt ze te kijken of je plezier kunt halen uit het sporten door lekker fysiek bezig te zijn. ‘Boksen is perfect om ook je emoties te uiten.’

Boksclinic

De boksclinic tegen kanker vond plaats op 8 oktober. Hier deden 40 dames aan mee die onder (borstkanker)behandeling zijn in het OLVG. Het boksen brengt de dames niet alleen samen, het bewegen kan ook helpen bij het herstel op kanker. In deze video zie je hoe het er aan toe ging en legt Melissa uit waarom beweging zo belangrijk is.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF