Oeh! Maak een witte chocolade avocado cheesecake

Een heerlijke en mooie witte chocolade avocado cheesecake, die ook nog eens makkelijk te maken is. Wat wil je nog meer? Het recept natuurlijk!

Voor 1 taart | Bereidingstijd: 10 minuten

We willen graag blijven genieten van een lekker stukje taart, een taart die ook nog eens makkelijk is gemaakt. Gesmolten witte chocolade is het bindmiddel. Slim en verrukkelijk, een variatie op een recept uit het kookboek De snelle vegetariër.

Voor de bodem

150 g almond cookies (of andere countrykoekjes)
50 g roomboter
2 el karamelstroop
snufje koekkruiden

Voor de cheese-laag

100 g witte chocolade
+ 25 g roomboter
400 g roomkaas
125 g zure room
1 avocado
6 el witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 citroen
frambozencontuur en/of verse frambozen
gedroogde roosjes

Doe de koekjes in een spring- vorm of in een ronde bakvorm bekleed met bakpapier (laat het papier over de rand van je bakvorm hangen en scheur daar losjes van af). Stamp de koekjes in de vorm met de vijzelstamper fijn. Smelt de roomboter samen met de stroop en de koekkruiden in een steelpannetje. Giet het botermengsel over de gestampte koekjes, roer even goed door en druk alles met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet in de vriezer.

Smelt in het steelpannetje dat je net hebt gebruikt (schoonmaken hoeft niet), de chocolade en de 25 gram roomboter. Meng in een grote kom de roomkaas, de zure room, het vruchtvlees van de avocado, de suiker en de vanillesuiker. Rasp de schil van de citroen erboven. Pers de citroen daarna en voeg 2 el citroensap toe. Giet het chocoladebotermengsel erbij en roer alles glad. Haal de taartbodem uit de vriezer en doe het roomkaasmengsel erin. Als je geen contuur gebruikt, kun je hem ook al versieren met frambozen. Zet de taart weer in de vriezer (kwartiertje) of tot gebruik in de koelkast (de boter en chocola moeten opstijven). Bestrooi met de gedroogde roosjes en versier met frambozen. Geef de contuur er apart bij.

Hmm.. Dit wil je toch meteen maken en opeten? Wij wel!

Bron: WENDY #12