fbpx

Nanne van Lief Leven over het laten stromen van je tranen

Nanne van der Leer deelt op het Instagramaccount @liefleven prachtige inspiratiegedichtjes. Elke maand zal zij het verhaal achter een gedichtje delen op Wendyonline, met elke keer tips die jou kunnen helpen de kracht in jezelf te vinden. Dit keer: het laten stromen van je tranen.

Tranen zijn kleine bakstenen die we niet langer willen dragen.

Tranen zijn gezond: laat ze lekker stromen.

We willen over het algemeen niets liever dan onze tranen drogen of het wordt krachtig genoemd als je je tranen inhoudt. Dit leren we al als kind aan, maar is dit wel gezond? En waarom willen we tranen zo graag buiten het beeld van onszelf houden? We weten allemaal dat een goede huilbui op mijn tijd hartstikke gezond is.

Als je emotie vertaald vanuit het latijn, dan betekent het letterlijk ‘energie in beweging’. Zie dit maar als een rivier vol water (tranen). Als het water stilstaat, dan begint de rivier te rotten en gaat het leven in de rivier dood. Als het water blijft stromen, dan blijft het gezond en vol leven. Zo geldt dat ook voor onze tranen. Als we tranen wegstoppen of vasthouden, dan gaat er ergens iets in ons energiesysteem rotten. Vaak geeft jou lichaam dit al heel vroeg aan in de vorm van hoofd-, nek- of andere pijntjes, maar we vinden het maar al te moeilijk om hiernaar te luisteren.

Waarom ligt er zo’n negatieve lading op tranen? Volgens mij wordt het tijd om dit samen te doorbreken. Zoals een kind af en toe een goede huilbui mag hebben, mogen wij dit ook. Bij vrienden, thuis én op het werk. Je zult zien dat als je het zelf begint te normaliseren, tranen ook minder heftig zullen worden. Al is dat niet het doel van deze oefening.

Misschien kun je één keer per week een check-in moment met je gezin, jezelf, partner of team inrichten waarbij je jouw gemoedstoestand een cijfer geeft. Wat geeft je lichaam aan? Zijn er emoties die vastzitten? En kun je die laten stromen door erover te praten. Wij doen dit bij Lief Leven bijvoorbeeld iedere maandagochtend, voordat we het teamoverleg beginnen. Thuis doe ik dit iedere zondag met mijn partner, als we lekker samen in bad gaan. Zonder afleiding, even ruimte voor echt contact maken en elkaar hierin steunen. Alles mag er zijn, positief én zogenaamd negatief.

Liefs, Nanne

Meer informatie over Lief Leven vind je hier.

Lees ook het verhaal van Nanne over haar boek.

Om lekker met jezelf aan de slag te gaan op dit thema én omdat we massaal nog een tijd thuis moeten zitten bieden we WENDY lezeressen een korting van 50% voor ons Groeiprogramma zelfliefde, om ook die tranen meer en meer een plek te geven. Met de code ‘WENDYGROEI’ ontvang je de korting.

Linkto: https://www.liefleven.com/groei/groeiprogramma/WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF