fbpx

Musical Kinky boots geeft een mooie boodschap mee

In november ging de nieuwe musical Kinky Boots in première. Eerder had onze musicalrecensent Quintie een interview met hoofdrolspelers Jonathan en Naidjim over deze productie. Nu vertelt Quintie wat ze zelf van de musical vond.

Een waargebeurd verhaal

Het verhaal van Kinky Boots is niet mega spannend. De musical gaat over Charlie (Jonathan Demoor), die onverwachts de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader moet overnemen. Samen met zijn collega Lauren (Vajèn van den Bosch) gaat hij op zoek naar een gat in de markt van schoenen. Doordat Charlie de flamboyante drag queen Lola (Naidjim Severina) ontmoet, raakt hij geïnspireerd en besluit hij hakken te gaan maken speciaal voor drag queens.

Een best eenvoudige verhaallijn dus, dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Eind jaren ’90 werd er namelijk een documentaire gemaakt door de BBC. Deze documentaire ging, je raadt het al, over een slechtlopende schoenenfabriek in Earls Barton die kinky laarzen ging produceren. Dit werd als basis gebruikt voor deze Broadway musical.

https://www.instagram.com/p/B4UrKSLpehn/

Dit heeft Nederland nodig

Toch is dit een productie die Nederland echt even nodig heeft. Het is een vrolijke en swingende musical en dat komt vooral door de muziek. De muziek van Kinky Boots is geschreven door Cyndi Lauper en is super catchy. Er wordt afgewisseld tussen up-tempo dansnummers en mooie ballads. Geen typische musicalmuziek dus.

Ook de humor in het stuk is leuk. Vooral de solo van Vajen van den Bosch is hilarisch. Haar karakter Lauren wordt namelijk verliefd op Charlie en daar zingt ze een lekker over the top nummer over. Ook Paul Donkers (George) en Dennis Willekens (Don) voegen de nodige humor toe aan deze musical met hun droge personages.

Nederlandse Drag Queens

De drag queens vormen ook een belangrijk onderdeel van de musical Kinky Boots. Naidjim Severina, die je kunt kennen als Simba uit The Lion King, knalt op het podium als Lola. Hij loopt bijna de hele voorstelling op hakken(!) en daar kan je als vrouw alleen maar respect voor hebben. Samen met de andere zes drag queens, de zogeheten Angels, steelt Naidjim als Lola echt de show.

Naast alle humor en vermaak geeft Kinky Boots je ook een mooie boodschap mee: ‘wees wie je wil zijn’ en ‘accepteer elkaar, ook al ben je nog zo anders’. Goed om in je achterhoofd te houden, dus!

Het is jammer dat het verhaal van Kinky Boots zo eenvoudig en voorspelbaar is. Maar dat neemt niet weg dat Kinky Boots alsnog een hele leuke musical is. De humor, de energie en het feel-good gehalte van de show maken Kinky Boots tot een waar avondje uit.

kinky boots dragqueens

Over Quintie

‘Mijn naam is Quintie en ik woon in Nijmegen. Naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen, schrijf ik regelmatig recensies over musicals. De passie die ik vind in het musicalvak en het schrijven daarover, maakt mij ontzettend gelukkig! Ik hoop dat ik mijn enthousiasme over musical, maar ook over film met jullie kan delen.’

Quintie Stoel

Lees hier het interview met de hoofdrolspelers.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF