fbpx

Dit is waarom je de musical Kinky Boots moet zien volgens de mannelijke hoofdrolspelers

Op 11 november 2019 gaat de Broadway hit-musical Kinky Boots in Nederland in première. In aanloop naar de première interviewde onze musicalrecensent Quintie Stoel de hoofdrolspelers Jonathan Demoor en Naidjim Severina.

Waar kennen we de mannen van?

Jonathan, jou kennen we natuurlijk van musicals als Soldaat van Oranje en Liesbeth, die toch wel wat serieuzer zijn. Kinky Boots is juist een feel good musical. Hoe is het voor jou om in deze productie te staan?

Jonathan: ‘Nou, wat je zegt ik heb de afgelopen tijd wat zwaardere stukken en dramatische dingen gedaan. Charley de musical, met Jon van Eerd, van afgelopen seizoen was al dat opstapje voor mij naar wat luchtigheid. Kinky Boots is wel een verhaal met een boodschap, maar daarnaast is het ook een voorstelling met veel plezier en energie. Wat ik te gek vind aan de productie is dus de combinatie van die twee elementen: de fun van de musical, maar ook de boodschap die het vertelt.’

Naidjim, jij hebt hiervoor twee jaar lang Simba gespeeld in The Lion King. Hoe is het om nu in Kinky Boots te mogen spelen?

Naidjim: ‘Het is echt compleet anders en dat is heel leuk, omdat ik zo de verschillende kanten van mezelf kan laten zien! Maar het is ook wel een cultuurshock, omdat ik echt van het ene uiterste naar het andere uiterste ga.’

Droomrol of het lot?

Is een rol in de musical Kinky Boots altijd een droom voor je geweest? Of is het iets dat op je pad is gekomen?

Jonathan: ‘Eigenlijk is het op mijn pad gekomen. Kijk, het is logisch dat ik weet welke stukken er spelen en dat ik me verdiep in de muziek van verschillende producties. Dus ik wist wel het één en ander van Kinky Boots, maar nog te weinig om toen te kunnen zeggen dat een rol in Kinky Boots echt iets voor mij was. Pas toen ik me ging verdiepen in het materiaal kwam ik erachter wat voor gave productie het is.’

Najdjim: ‘Ook bij mij is het op mijn pad gekomen. Ik had nooit zoiets van: hier wil ik in spelen. Ik kende het ook niet zo goed, maar toen ik me erin ging verdiepen zag ik hoe veel deze productie in zich heeft. Je kan er zo veel mee vertellen en zo veel in kwijt dat ik dacht: ik ben een sukkel als ik dit niet doe!’

Het verhaal van Kinky Boots

Jonathan speelt de rol van Charlie Price, een man die de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader erft. De fabriek produceert met name ouderwetse, saaie herenschoenen en dreigt failliet te gaan. Maar dan leert Charlie de uitgesproken Simon kennen. Simon wordt gespeeld door Naidjim. Simon is een grote en opvallende jongeman die door zijn vader blijkt te zijn opgevoed om professioneel bokser te worden, maar Simon gaat het liefst door het leven als de flamboyante dragqueen Lola. Er ontstaat een bizar idee. Om de fabriek te redden storten Charlie en Lola zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk geen dames zijn.

Vertel eens wat meer over de rol die je speelt. Hoe is het om deze rol te spelen?

Jonathan: ‘Het leuke is dat onze producent Hans Cornelissen meteen zei dat hij aan mij moest denken bij deze rol. Dus toen ik me erin ging verdiepen, snapte ik wat hij bedoelde. Charlie is een beetje de boy next door, hij heeft heel veel facetten in zich. Hij is bijvoorbeeld bijdehand, maar ook rustig en emotioneel en toch ook wel weer vurig. Al die facetten herken ik ook wel in mezelf, dus dat neem ik zeker mee in het spelen van de rol.’

Naidjim: ‘Lola is extreem! Simba was een jongen die nog aan het opgroeien was, maar Lola is al een volwassen vrouw, uh ja, man. Hij weet precies wat die wil, waar die voor staat en hij is niet bang om te laten zien wie die is. Hij pakt alle kansen die hij kan pakken, is lekker sassy en doet 100% de dingen waar die zin in heeft. Maar het is ook wel heel gek om als vrouw op het podium te staan. Ik heb het nog nooit gedaan, dus het is heel gek om jezelf zo te zien en hoe ook anderen op jou reageren. Je ziet jezelf niet, je kan je alleen maar voorstellen hoe het eruit ziet. Maar dat heeft ook wel iets bevrijdends, je kan je daar lekker achter verschuilen. Ik zou het iedereen aanraden om een keer te proberen, omdat het alle codes breekt!’

Jonathan, je speelt in deze musical samen met je vriendin Linda Verstraten. Hoe is dat voor jullie om samen in een productie te staan?

Jonathan: ‘We hebben er altijd al over gespeculeerd, want het is bijna onvermijdelijk dat dat een keer zou gaan gebeuren. We vinden het superleuk en we moesten ook echt keihard lachen toen we het hoorden. Maar het voelde ook al heel snel gewoon oké en we gaan gewoon een productie tegemoet zoals alle andere. Al is het wel heel leuk om met haar voor de eerste keer samen in een musical te staan!’

Voor het eerst in Nederland

Het is de eerste keer dat Kinky Boots in Nederland te zien zal zijn. Hoe vernieuwend is deze productie voor het Nederlandse publiek?

Jonathan: ‘Kinky Boots is vernieuwend, omdat het enorm aansluit bij de thema’s van vandaag. Heel veel generaties zijn tegenwoordig bezig met ‘wie ben ik en is het oke dat ik mezelf ben en dat ik iets anders vind dan een ander’. Kinky Boots legt op een hele slimme manier de vinger op die wonden, de hele voorstelling gaat natuurlijk over ‘be who you wanna be’. Dat is perfect voor deze tijd.’

Als je de show nu in drie woorden zou moeten omschrijven, wat zijn die woorden dan?

Jonathan: ‘Energie, fun en boodschap.’

Naidjim: ‘Uitbundig, gevoelig en warm.’

Kinky Boots is naast Anastasia de grootste musical van het jaar. Waarin onderscheidt Kinky Boots zich van Anastasia?

Jonathan: ‘Afgaande op de optredens op de Musical Sing a Long zou ik zeggen dat Kinky Boots staat voor fun, warmte en geluk waar je zelf heel veel energie van krijgt. Anastasia is vooral wat klassieker en Kinky Boots is wat moderner. Maar ik vind eigenlijk dat mensen beide musicals moeten gaan zien!’

Naidjim: ‘Het zijn sowieso twee totaal verschillende shows. Anastasia is inderdaad wat meer klassiek en Kinky Boots is meer pop. Kinky Boots zal de mensen ook verrassen. Niet alleen met de dragqueens en alle andere grote uitbundige elementen, maar ook met de warmte die het verhaal te bieden heeft. Kom ook vooral lekker kijken met je vader, met je zoon, sowieso met mannen, want het is een universeel verhaal.’

Wil jij naar Kinky Boots? Bekijk hier speellijst voor een theater bij jou in de buurt!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF