fbpx

Miljuschka’s recept voor sweet & spicy noedelsoep + win!

Hoofdgerecht voor 4 personen | Bereidingstijd 4 uur

Ingrediënten voor de noedelsoep

Voor de bouillon

• 500 g runderschenkel of ossenstaart • 200 g sukade • 500 g varkenshiel of -poot • 6 st citroengras •2uien • 4 cm gemberwortel • 1 tl trassi (garnalenpasta)

Optioneel

• een 2 cm dikke plak verse ananas

Smaakmakers

• 1 grote sjalot • 1 teen knoflook • 1 st citroengras • 3 el olie • 2-3 tl chilivlokken • 2 tl paprikapoeder • 2 tl vissaus • 2 tl zout

Voor het garnituur

• 200 g dikke rijstnoedels • een halve spitskool • 100 g taugé • 1 grote ui • 4 takjes Thaise basilicum • limoen

Extra nodig

• 4 soepkommen

Bereiding

1. Doe de runderschenkel, sukade en varkenshiel in een pan en vul met koud water tot alles onderstaat. Breng het geheel aan de kook en giet vervolgens af. Spoel de pan en het vlees schoon. Doe alles terug in de pan en voeg 3 liter water toe.

2. Kneus het citroengras. Snijd de uien in grove stukken. Plet de gember. Voeg citroengras, ui, gember en trassi toe aan vlees en botten, en laat het geheel 2,5 uur zachtjes koken. Controleer na 1,5 uur of de sukade gaar is, maar nog wel stevigheid heeft en haal uit de pan. Optioneel: voeg na 1,5 uur de ananas toe en laat nog een uur meekoken.

3. Giet de bouillon door een zeef en haal het vlees eruit. Giet de bouillon terug in de pan en zet op laag vuur.

4. Snijd de sjalot jn. Pel en pers de knoflook. Verwijder de buitenste stengels en het uiteinde van het citroengras en snijd de stengel fijn. Snijd de ui in ringen. Verhit een scheut olie in een koekenpan en voeg sjalotten, kno ook, citroengras, ui en chilivlokken toe. Bak alles tot de kno ook en ui bruin kleuren en voeg het paprikapoeder toe, zodat de olie oranje wordt.

5. Voeg dit mengsel toe aan de bouillon en breng op smaak met vissaus en zout.

6. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

7. Snijd de sukade, pluk het vlees van het bot en breng op smaak met zout. Snijd de halve spitskool fijn. Vul de kommen met kool, taugé, uien, noedels en vlees. Giet de hete bouillon over de ingrediënten en maak af met een ruime hoeveelheid Thaise basilicum. Sprenkel er een ruime hoeveelheid vers limoensap overheen.

En smullen maar van de noedelsoep!

Win Miljuschka’s nieuwe boek

Wij mogen 10x Miljuschka’s nieuwste boek weggeven. Wil jij er één winnen? Mail naar winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. Miljuschka goes Vietnam. Vergeet niet je adresgegevens te mailen! Deze actie loopt tot 11 oktober. Op deze prijsvraag zijn onze voorwaarden van toepassing.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF