fbpx

Miljuschka: ‘Schoonheid zit vanbinnen in de smaak’

Onze culiqueen Miljuschka Witzenhausen maakt het ene na het andere heerlijke gerecht. Met haar creatieve recepten leert ze ons van bepaalde ingrediënten de leukste gerechten te maken. Deze keer vertelt Miljuschka dat schoonheid vanbinnen zit in de smaak. Juist bij de borden waarop het een lekkere chaos is, lik je je vingers toch af?

Niet perfect genoeg

Ik zit in een lunchroom te werken, maar ik kan me niet concentreren door een groepje meiden naast me. Op tafel staan onaangeraakte stapels met pannenkoeken en wafels koud te worden. De meiden zijn niet luidruchtig, integendeel, ze praten nauwelijks met elkaar, maar zijn toch heel druk met hun telefoon. Het fascineert me en stemt me triest tegelijkertijd.

‘Lang genoeg onbeschadigd en recht? Dan mag-ie de winkel in’ 

Het lijkt alsof ze alle drie aan een soort keuringstest zijn onderworpen, zoals dat ook vaak bij komkommers gebeurt. Voordat deze langwerpige groene vrienden de supermarkt in rollen worden ze gecheckt of ze wel perfect genoeg zijn voor verkoop. Lang genoeg, onbeschadigd en recht? Dan mag-ie de winkel in. De anderen gingen tot voor kort de mestbak in, want die waren niet perfect genoeg. Gelukkig zijn we gaan inzien dat het net zo smaakvol eten is en is het nu zelfs hip om een kromme vriend te verorberen.

unspecified 76 Miljuschka: 'Schoonheid zit vanbinnen in de smaak'

Keurvoorwaarden voor vrouwen

De maatstaven die voorheen in het eetlandschap werden gehanteerd, lijken er nu ook te zijn voor vrouwen, ondersteund door social media. De keurvoorwaarden zijn als volgt. Eerst zoveel mogelijk afvallen, dan borsten erop zetten en lippen laten opvullen. Om de persoonlijkheid nog wat extra kracht bij te zetten, wordt er een tas omgehangen van een duur merk zoals Gucci of LV waarbij het logo goed zichtbaar is. Ze zijn in principe op het zicht perfect.

Imperfectie

Maar soms zit de schoonheid in de imperfectie. Een gezicht vol sproetjes. Een verweerde en geleefde houten tafel. Een familie die samensmelt in tijden van ondragelijk verdriet. Het andere dan het geijkte is uiteindelijk het leven. In mijn achterhoofd hoor ik mijn oma zeggen: ‘Van een mooi bord kun je niet eten!’ Ze heeft gelijk. De borden waarbij je je vingers aflikt, zijn die waarop het een lekkere chaos is. Zoals bij een goede zuurkoolstamppot, Eton mess of een patatje stoof. Schoonheid zit vanbinnen, in de smaak. Ik hoop dat ik mijn dochter dat kan bijbrengen.

Lees hier het recept voor het heerlijke vegetarische patatje stoof van Miljuschka!

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF