fbpx

Michael herdenkt zijn zoon Tommy-Boy met een expositie en veiling van zelfgemaakte dino’s

Michael Kulkens verloor vijf jaar geleden zijn dertienjarige zoon Tommy-Boy bij een verkeersongeluk en zet zich sinds die tijd in om voorlichting te geven over het gebruik van de smartphone in het verkeer. Met succes: appen en bellen op de fiets is inmiddels verboden. Met de expositie en veiling die hij nu organiseert van de dino’s die hij maakte van het sprokkelhout dat hij vond langs de weg waar zijn zoon verongelukte herdenkt hij zijn zoon en is de cirkel voor hem na vijf jaar rond.

Michael: ‘Mijn zoon zorgde ervoor dat ik weer lekker kind kon zijn. Als kind bouwde ik altijd van alles zelf, maar als je volwassen wordt vind je jezelf daar op een gegeven moment te oud voor. Samen met Tommy bouwde ik van alles en beleefde ik avonturen. Dan waren we met het gezin in de Ardennen en trokken wij met z’n tweetjes het bos in om de mooiste kampeerplek voor die nacht te zoeken. In zijn kamer had hij een groot laboratorium staan, hij wilde de ruimte in, astronaut worden. Dat samen dingen ondernemen is ook wat ik het meeste mis sinds Tommy er niet meer is.’

Dino’s

 image 1 Michael herdenkt zijn zoon Tommy-Boy met een expositie en veiling van zelfgemaakte dino's

Dat Michael dino’s ging bouwen van het hout dat hij vond van het sprokkelhout langs de weg in Bussum waar zijn zoon stierf ligt daarvan in het verlengde. ‘Ik wandelde daar altijd al en nam altijd al sprokkelhout mee. Ik ben er als een kind dino’s van gaan maken, die ik neerzette op de straat voor ons huis. Dat trok enorm veel kinderen en tot 18 september staan de dino’s in het dinopark in Gouda, zodat iedereen ervan kan genieten. Daarna komen ze naar de schaapskooi op de hei bij het restaurant De Eendracht in Blaricum, waar ze vervolgens op 22 september worden geveild. Vijf jaar geleden stonden we op die plek op dezelfde dag het leven van Tommy te vieren, een maand na het ongeluk, met 600 man. Zo is de cirkel voor mij rond. Ik heb me vijf jaar lang ingezet om voorlichting te geven over het gevaar van het gebruik van de smartphone op de fiets, maar ik moet mezelf ook beschermen en wil nu een andere richting op in mijn leven.’ Op de hei zal tevens het boek van Michael worden gepresenteerd dat hij schreef over de maand na het overlijden van Tommy Boy: Rauw.

Veiling

Vanaf morgen, 7 september is het al mogelijk om te bieden op de dino’s via de site van veilinghuis Van Spengen. De opbrengst komt grotendeels ten goede van het Emma Kinderziekenhuis. Michael: ‘Tommy heeft daar gevochten voor zijn leven. Als familie zijn we er fantastisch opgevangen, dus dat is een heel mooi doel.’

image Michael herdenkt zijn zoon Tommy-Boy met een expositie en veiling van zelfgemaakte dino's

Als je aanwezig wilt zijn bij de veiling op 22 september kun je een mail sturen aan Michael: mkulkens@live.nl. De kijkdagen op de hei zijn op 19, 20 en 21 september.

Lees ook het interview met Michael over het verlies van zijn zoon en over het app-verbod:

Michael Kulkens over het verlies van zijn zoon

Michael Kulkens over het app-verbod op de fietsWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF